Bel Ve Boyun Ağrılarına Karşı Manuel Terapi

KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emin Dişli, günümüzde kas iskelet sistemi sorun ve hastalıklarının gittikçe arttığını ve hastaların yaşam konforunu düşürdüğünü söyledi. Dişli, "Bu...

04 Kasım 2014 Salı 10:23
Bel Ve Boyun Ağrılarına Karşı Manuel Terapi






KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Emin Dişli, günümüzde kas iskelet sistemi sorun ve hastalıklarının gittikçe arttığını ve hastaların yaşam konforunu düşürdüğünü söyledi. Dişli, "Bu süreçte tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olan manuel terapi hastaların yaşam kalitesini arttırıp gereksiz ameliyatları önlemek için tüm kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarında uygulanabilmektedir" dedi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Emin Dişli, manuel terapinin, özel tekniklerin kullanıldığı ve ellerle yapılan bir fizik tedavi yöntemi olduğunu ifade etti. Dr. Dişli, bu yöntemin el, eklem ve bu eklemle ilişkili olan yumuşak dokuya yapılan pasif hareketler olarak da nitelendirilebileceği belirtilirken, "Hastalıklı bölge ellerle bir takım bastırma, germe, döndürme gibi manevralar yapılarak tedavi etmeye çalışılır. Manuel terapi tek başına yapılabildiği gibi diğer fizik tedavi cihazları ile beraber de yapılabilir" diye konuştu.
Manuel terapinin en sık uygulandığı rahatsızlıklar konusunda da bilgiler veren Dişli, şöyle konuştu:
"Bel ve boyun fıtıkları, boyun düzleşmesi, Lateral ve medial epikondilit (Tenisçi dirseği ve golfcü dirseği), Karpal Tünel Sendromu (Sinir Sıkışması), şiddetli kas spazmında, Faset eklem kilitlenmesinde, çene eklem problemlerinde sıklıkla kullanılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır. Ancak uygulanacak bölgede enfeksiyon varsa, hastanın yoğun osteoporozu varsa, kaynamamış kırığı olan varsa ve kanser hastalarına manuel terapinin uygulanmaması gerekir. Manuel terapi, hafif vakalarda 2-4 seans, orta vakalarda 5-6 seans, ileri vakalarda 8-10 seans uygulanmalıdır. Bu tedavinin masajla ilgisi yoktur ve alternatif tıp değildir. Bu uygulamada, ‘hastalık yoktur, hasta vardır’ kuralı geçerlidir. Yani tedavi kişiye özeldir. Aynı tanısı olan hastaya farklı manevra uygulanması gerekebilir. Bu tedavinin mutlaka konusunda uzman bilinçli ellerde yapılması gerekir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.