Canan Karatay, jinekologları fena benzetti

Hamilelik testi sırasında yapılan Şeker Yüklemesi uygulamasının yanlışlığına dikkat çeken Prof.Dr. Karatay haberin yalan olduğunu belirterek "Hukuki süreç devam ediyor, bir men cezası yok" dedi.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 04:58
Canan Karatay, jinekologları fena benzetti






Canan Karatay, jinekologları fena benzetti


"Şeker yüklemesi" tartışmasında Prof.Dr. Canan Karatay'ın İstanbul Tabip Odası tarafından meslekten men edildiği şeklindeki haberlerin düzmece çıkması ortalığı fena halde karıştırdı. Hamilelik testi sırasında yapılan Şeker Yüklemesi uygulamasının yanlışlığına dikkat çeken Prof.Dr. Karatay haberin yalan olduğunu belirterek "Hukuki süreç devam ediyor, bir men cezası yok" dedi. Dün gazete ve haber sitelerinden yer alan "Canan Karatay meslekten men edildi" başlıklı haberlere Prof. Canan Karatay sert tepki gösterdi. Karatay, "konu hakkında yargı süreci devam ediyor, kesinleşmiş bir karar yok" dedi.


Bir basın açıklaması yapan Canan Karatay şu ifadelere yer verdi:

"30 Temmuz Perşembe günü Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin (http://www.tjod.org/) internet sitesinde yer alan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin İstanbul Tabip Odası'na müracaatı sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay'ın 15 gün süreyle meslekten men cezası kararına varılmıştır. Detaylar ilerleyen zamanlarda paylaşılacaktır..." duyurusu, bu basın açıklamasını yapmamı zorunlu kılmıştır.

Şu an şehir dışında olduğum için sizlere sözlü açıklama yapamıyorum, yazılı olarak açıklamamı sunuyorum…

İstanbul Tabip Odası, bugün (31.07.2015) bu haberi yalanlamış, kendilerine yaptığı şikâyetin henüz karara bağlanmadığını bildirmişlerdir.

Ayrıca Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin Kasım 2014 döneminde şahsım adına savcılığa yaptıkları suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığını da bu vesile ile bildirmek isterim."

Prof. Dr. Canan Karatay

Son Güncelleme: 01.08.2015 05:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.