Çankırı'da engelli, yaşlı ve hastalare evde bakım

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - ÇANKIRI'da engelli, yaşlı ve hastalara evde bakım hizmeti sunulacak. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilerek Çankırı ile Samsun'un pilot il...

17 Nisan 2015 Cuma 12:37
Çankırı'da engelli, yaşlı ve hastalare evde bakım






Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - ÇANKIRI'da engelli, yaşlı ve hastalara evde bakım hizmeti sunulacak.
Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilerek Çankırı ile Samsun'un pilot il seçildiği 'Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinde İşbirliği Projesi'nin protokolü, düzenlenen törenle imzalandı. Belediyede gerçekleştirilen imza törenine katılan Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Belediyesi'nin yıllardır yürüttüğü bu sosyal projenin, imzalanan protokolle resmi ve kurumsal bir duruma getirildiğini, Belediye, Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütüleceğini söyledi. 5 yıl süre için imzalanan protokolün Türkiye'de ilk kez Çankırı'da imzalandığının altını çizen ve 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığının bu projede anlamını bulduğunu belirten Vali  Vahdettin Özcan, projenin Çankırı Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütüleceğini kaydetti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise yerel yönetim olarak yıllardır yaptıkları bu hizmetin bugün resmi olarak üç kamu kurumunca da desteklendiğini belirterek, "Bu müşterek çalışma ile vatandaşlarımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz" dedi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ve Halk Sağlığı İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin de yaptıkları konuşmada, Belediyenin sosyal alanda yürüttüğü hizmetlerin protokol çerçevesinde sağlık ve sosyal bakım hizmetleri ile birleştirilerek çalışmaların koordineli bir şekilde  ivedilik kazanacağını belirttiler.
Evde bakım, sosyal destek ve benzeri hizmetlere ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların yeniden tespit edileceği ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı protokolün koordinatörlüğünü beş yıl boyunca Çankırı Belediyesi yürütecek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.