Chocolate Slim: Çikolata Slim nasıl zayıflatıyor?

Doğal, zengin aroması, hoş kokusu ile yoğun tempoda diyet yapmak isteyenlerin can dostu Çikolata Slim, dünyanın pek çok ülkesinde zayıfılamak isteyen ünlülerin imdadına koşmuş. 

11 Nisan 2018 Çarşamba 05:02
Chocolate Slim: Çikolata Slim nasıl zayıflatıyor?






Chocolate Slim: Çikolata Slim nasıl zayıflatıyor?

Dünyaca ünlü kadın dergisi Cosmopolitan'da yer alan bir haber, kısa sürede tüm dünyanın gündemine oturdu. Çikolata ile zayıflama haberi batılı ülkelerde kısa sürede büyük bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Fazla kilolarla mücadelede eden kadın ve erkeklerin güvenle kullanabileceği Chocolate Slim, kendi alanında en güvenilir doğal içerikle tercih edilen ürün olarak incelemeye değer bulduk.  Chocolate Slim kullanımı dünyada oldukça popüler ve yaygın. Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerin sağlık bakanlıkları Çikolata Slim’i sosyal güvenlik sistemi içine alırken, çok sayıda tanınmış sinema oyuncusu, şarkıcı ve TV yıldızının da bu ürünü tercih ettiğini belirmekte yarar var. 

Yıllardır kilo vermek için katı diyet programlarına sıkı sıkıya sarılan Avrupalı kadınların çikolataya olan tutkusu önünde bir engel kalmazken, haberin aslında ünlü bilim insanı ve gazeteci John Bohannon'un bir çalışması olduğu ortaya çıktı. Bhanon Discover Magazine, Science gibi ünlü dergilerde ödüllü araştırmalara imza atan aykırı bir gazeteci. Amerikan ordusunun Afganistan ve Irak işgalleri sırasında önemli haberlerde onun imzası var. 


Obezite ile savaşta katı rejimlere savaş açan John Bohannon, diyet endüstrisinin verdiği hasara karşı deyim yerindeyse ironik bir çalışma yapmaya karar verince ortaya çikolatalı diyet projesi çıktı. Türkiye'nin Zaytung'u denilebilecek bir ortamda çıkan ilk haberler hiç araştırılma gereği duymadan onlarca mecrada yer aldı.  

Dünyanın en ünlü gazeteleri, elektronik haber kuruluşları ve dergileri çikolatalı diyet haberlerini manşetlere taşıdı.

Gerçeklikle kurgu arasında veriler, istatistikler ve labaratuvarlar devreye girdi. İşte Chocolate Slim bu hararetli tartışmaların arkasından ilk kez adını duyurdu.


CBSNews bu durumu "Milyonlarca kişi çikolata diyeti ile kandırıldı" diyerek duyursa da, tartışma yeni ürünlerin geliştirilmesine fikir babalığı yaptı.


Çikolata Slim sıkıcı diyet programlarının aksine, günde zinde başlamak, yoğun iş temposunda yorgun düşmeden günü tamamlamak isteyenler için oldukça ideal. Sağlıklı her insanın hiç bir yan etkiye maruz kalmadan tüketebileceği bir ürün. Günlük besin değerlerinin yanında, içeceklerinde lezzet ve kokuya önem verenlerin severek kullanabileceği Çikolata Slim tamamen doğal ürünlerden derlenerek hazırlanmış.  İçinde acai çileğinin kendine has kokusu ve özü, tokluk hissini gün boyu hissettiren lifli yapısı ile chai çekirdekleri,  vucuda faydası tartışmasız biçimde tüm sağlık otoriteleri tarafından tavsiye edilen doğal kakao, lezzeti ile gün boyu enerji veren goji üzümleri ve yeşil kahve çekirdekleri Chocolate Slim’i güçlendirmiş.


En iddialı yemek gurmelerinin bile iştahını kesecek özelliğe sahip Çilokata Slim’de gizli saklı bir formül bulunmuyor. Gücünü özel olarak harmanlanmış bileşiminden alıyor. 


Bir fincan Slim Chocolate Shake'ın içinde 210 kaloriye sahip. Bu kalorinin yüzde 11'i yağ, Yüzde 36'sı protein yüzde 54'ü ise karbonhidrat kökenli besinlerden geliyor.
İçeriğinde A vitamini, C vitamini, Demir, Kalsiyum ve potasyum ile, dengeli beslenmenin en önemli bileşeni Sodyum yer almaktadır. Günlük 2000 kalorilik temel beslenme prensibini esas alan diyet uzmanlarının tavsiyesine göre hazırlanan Chocolate Slim ile sağlıklı kilo vermek hedeflenmiş.


Sağlıklı beslenme ve kilo verme konusunda Almanya'da 2013 yılında başlatılan bilimsel bir çalışmanın ardından ilk kez Avrupa'da ortaya çıkan Chocolate Slim ürünleri kısa sürede kilolarıyla başa çıkamayan binlerce kadın tarafından kullanıldı. Tatsız tuzsuz diyet yemekleri, zayıflama içeceklerinin yerine bitter çikolatının verdiği enerjinin farkında olan uzmanlar, özellikle kadınların daha seksi ölçülere kavuşma hayallerine kararlı bir programla ulaşabileceklerini ortaya koydu.


COSMOPOLİTAN 5 YIL ÖNCE BU TAVSİYELERDE BULUNDU

* Cosmopolitan'a göre bir öğün yerine geçen Chocolate slim sayesinde bakın neler oluyor?
* Gün boyu kendinizi tok hissedersiniz, o öğünde yemek yemeyi düşünmezsiniz bile..
Halsizlik ve bitkinlik yerine kendinizi gün boyu zinde hissedersiniz.
Sağlıklı bir seçenek, üstelik lezzetli bir öğün tercih ederek günü tüketmiş olursunuz.
Vücudunuzdaki yağları yakan bu ürün sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulmanız daha hızlı olur.
Yağ birikintileri de vücuttan atıldığı için hayal ettiğiniz fit görünüme kavuşmak için süre daha da kısalır..
Daha parlak bir cilde sahip olursunuz.. İçeriğindeki dengeli bileşim gözlerinize yansır..
Dingin ruh halinizin yerini çevreye karşı daha hassas ve duyarlı hale getirir. Konulara daha iyi odaklanırsınız..

ÇİKOLATA SLİM İÇERİĞİNDE NELER VAR

Chocolate Slim içerisinde zayıflamayı hızlandıran,  gün boyu enerjik ve tok tutan doğal maddeler dengeli bir biçimde yer alıyor. İşte bunların tamamı ve etkileri.

Yeşil Kahve çekirdeği: Vucuttan en hızlı su atmayı etkili hale getiren nadir doğal ürünlerin vazgeçilmezidir. Tek başına diyetlerde kullanılabilecek  bir üründür. Kilolarıyla başı dertte olanların sık sık destek aldığı Yeşil Kavhve aynı zamanda güçlü bin antioksidandır, bu haliyle bile toksinlerin vucuttan atılımına önemli destek olur. Her yaşta insanın tüketmesi için uzmanların sık sık tavsiye ettiği yeşil kavhe lifleri ikinci bir mide gibi suyu emerek gün boyu suyun dengeli biçimde kullanılmasını da sağlar.  

Bahar yorgunluğuna, halsizliğe karşı son derece etkilidir. Kafein oranı  diğer kahve türlerine göre düşüktür.  Bağışıklık sistemini korur, sindirimi son derece kolay, bedeni sürekli genç tutar.  Şeker hastalığına karşı ciddi bir kalkan oluştururken, hiper tansiyon sorunu yaşayanların ömür boyu dostudur. Kalp hastalıklarıyla mücadelede yeşil kahve için uzmanlar ayrı bir başlık açmış. Düşük kafein oranıyla kalp ritmini olumlu etkileyen Yeşil Kahve klorojenik asit nedeniyle, kalp hastalığına yakalanma riskini tetikleyen kolesterol ve trigliserit'e karşı oldukça etkili salınımlar üretiyor. 
İyi bir yağ yakıcı olan Yeşil Kahve uzmanlara göre kalp hastalıkları ile mücadelede boğal bir çözüm yolu açabilir.
Çikolata Slim içerisinde Yeşil Kahvenin temel bir enstrüman olarak kullanılması isabetli bir seçim olmuş.

Doğal Kako: Zengin kalsiyum, çinko ve bakır kaynağı, mutluluk hissi uyandıran kokusu ve tadıyla kadınların vazgeçilmez besin maddesi. Stresle mücadelede insanların can simidi Doğal Kako damar tıkanıklıklarına karşı da faydası olduğu biliniyor. Suyla kaynatılıp içilmesi halinde broşları açar, nefes almayı kolaylaştırır.  

Çocuklarda ve kadınlarda kemikleri daha güçlü hale getiren yüksek besin değeri ile cilde ve damarlara da faydalıdır. İçindeki kalsiyum oranının yüksekliğine dikkat çeken çocuk doktorları bebeklerin gelişiminde küçlü kemik yapısının oluşması için Doğal kakao tavsiyesinde bulunurlar. Kakao ile kadınların iletişimini güçlü kılan ana tema üreme sistemine faydasından kaynaklanıyor. İç organlarımızın kaslarını güçlendiren kakaonun yumuşatıcı etkisi cilt hastalıklarına da iyi geliyor. Güneşin zararlı ışınlarından koruyan kremlerin ana hammadesinin doğal kakao yağı olduğunu unutmamak gerekiyor. Doğal Kakao içindeki antioksidan özelliği tüm bitkilere oranla daha fazla.

Yeşil Çay'a göre üç kat daha fazla antioksidan içeriğe sahip doğal Kakao'nun tarifsiz kokusu, damaklarda hoş bir lezzet bırakan tadı, Çikolata Slim içerisinde harika bir seçim olmuş. Doğal bir antideprasan olan kakao kalp sağlığını korurken, kolestrolü düşürür.  Kilo verme sürecinde kan şekerini kontrol altında tutar. Hamilelik ve doğum sonrası süreçte bebek emziren annelere ısrarla tavsiye edilir.  Fakir ama mutlu bir halk olan Ekvator, kakao ağacının anavatanıdır. Ekvator halkı sağlık ve mutluluklarını doğal kakao ürünlerine borçlu olduğunu hatırlamakta fayda var..

Chia Çekirdekleri:  Meksika kökenli Chia bitkisinden elde edilir. Doğal beslenme uzmanlarının son on yıldır en çok tavsiye ettiği ürünlerin başında gelir. Chia çekirdekleri ya da tohumu besin değerleri açısından benzersiz özelliklere sahiptir. Latin Amerika ülkeleri içindeki önemini anlamak için bir dönem para olarak bile kullanıldığını söyelemek yeterlidir. Chia çekirdeklerini insan oğlunun kullanımına Aztekler kazandırdı. Maya dilinde 'Güç' anlamına gelen Chia Aztek ordusunun temel besin maddesi olarak tarihi kayıtlarda yer alıyor. Sadece bir kaşık Chia tohumunun 24 saat boyunca hareket etmek zorunda kalan askere güç verdiğini yine Aztek yazıtlarında yer alıyor. 
Chia Çekirdekleri ya da Chia Tohumları'nın faydalarını araştıran bilim insanları önemli bulgular elde etti. Lifli özelliği ve zengin omega-3 yağlarını bünyesinde bulunduran Chia kalbin ve sindirim sisteminin dostu olarak karşımıza çıkıyor. Çikolat Slim içerisinde belki de en önemli unsur Chia Çekirdekleri. Çünkü sadece 28 gramlık (Bir kaşık) Chia Tohumu protein, mineral ve vitamin açısından gün boyu zindelik ve enerji verebiliyor. 
Bir kaşık Chia Çekirdeği (Yaklaşık 28 gram) içerisinde bakın neler bulunuyor?
137 kalori
12.3 gram karbonhidratlar
4.4 gram protein
8.6 gram yağ
10.6 gram fiber
0.6 miligram manganez (yüzde 30 DV)
265 miligram fosfor (yüzde 27 DV)
177 miligram kalsiyum (yüzde 18 DV)
1 miligram çinko (yüzde 7 DV)
0.1 miligram bakır (yüzde 3 DV)
44.8 miligram potasyum (yüzde 1 DV)
Chia çekirdeği ayrıca hoş kokulu yağ asitleri alfa-linolenik ve linoleik asit içerir; Biyolojik değerleri ise musin; stronsiyum 'A, B, E ve D vitaminler ile zengin kükürt, demir, iyot, magnezyum, manganez, niasin ve tiamin dahil olmak üzere mineraller bu zengin bileşimi güçlü bir antioksidan kaynağı haline getiriyor.  

Meksikalı bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre Chia Çekirdekleri doğal fenolik (En güçlü antioksidan türü) deposu. Bu ülkede üretilen gıdaların büyük bölümünde temel antioksidan bileşeni olarak Chia Çekerdiği tercih ediliyor. 

Ciltte yaşlanmayla mücadelede oldukça etkili, sindirim sistemini güçlendirirken insülün seviyesini dengeliyor. Tıpkı keten tohumu gibi lifleri ve yağları temel beslenme sürecinde hücreleri en önemli desteği veriyor. Düzenli olarak yenildiğinde lifleri midedeki suyu hızla emdiği için genişlmer ve iştahı bastırır. Midede jelatin benzeri bir madde oluşturarak uzun besinler içindeki faydalı minerallere probiyotik destek vererek bağırsakların işini kolaylaştırır. Kan basıncının düşmesine destek verdiği için kalp dostu bitkiler içinde Chia Çekirdekleri bu alanda yayınlanan tüm bilimsel tavsiyelerde en üstte yer alır.
Latin Amerika'daki tüm futbol kulüplerinde futbolculara özel besin maddesi olarak Chai tohumlarından yapılmış yemeklerin ana öğünlerde verildiğini okuyunca biz de çok şaşırdık. 
Çikolata Slim üreticileri Chia Çekirdekleri ile hedefledikleri etkiye ulaşmış görünüyor.


Goji Üzümleri: Goji Berry Tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir meyve. Dünyanın en büyük üreticisi Çin. Doğu Türkistan ve Tibet’te yüz binlerce dönüm alanda ticari olarak yetiştirilir.  Sarı Nehir boyunca yetiştirilen Goji Üzümleri’nin bölgedeki adı Kırmızı Elmas’tır.  2013 yılı verilerine göre bu ülkede yılda 50 bin ton Goji Üzümü hasad edilmiştir. 


Türkiye’de özellikle Ege’nin iç bölgelerinde, Akdeniz’de Eski Likya yolu boyunca, Antalya Fethiye arasında oldukça yaygındır. İç Anadalu bölgesinin güney kesimleri ile Akdeniz Bölgesi’ni Hatay’dan Suriye’ye bağlayan Toros ve Amanos dağlarının hem güney hem de kuzey kesimlerinde çalılık kolonileri halinde sıkça görülür. 


İlaç ve merhem yapımında Roma ve Selçuklu imparatorluklarının kullandığı biliniyor. Susam yağı ile elde edilen merhemi ciddi yaralanmaların tedavisinde uzun yıllar kullanılmış.   Goji Berry (Kurt üzümü) Orta Asya Türkleri’nin de kurutarak tükettiği,  göçebe kültürü içinde çocukların dayanaklılığını,  gençlerin çevikliğini, yaşlıların daha uzun ömür sürmesi için Kurt üzümünü tercih ettiğini biliyoruz. Karaman, Silifke ve Mut çevresinde Kurt Üzümü ile yapılan şerbetleri Selçuklu’dan yakın tarihe kadar geleneksel olarak üretildiği folklor araştırmalarında yer alır. 


Goji üzümü geleneksel tedavi yöntemlerinde diyabet , yüksek tansiyon , ateş ve yaşa bağlı göz problemleri gibi pek çok sağlık sorununu tedavi etmek için goji üzümleri kullanıldı. Goji meyveleri çiğ, pişmiş veya kurutulmuş (kuru üzüm gibi) ve bitkisel çaylar, meyve suları, şarap üretimi ile çok sayıda ilacın yapımında ham madde olarak yer aldı. 


Goji Üzümü’nün ilk bilimsel araştırması İngiltere’de yapıldı. İngiltere Gıda Standartları Ajansı Goji Üzümlerinin ülke genelinde paketlenmiş olarak satılmasına izin verdi. Halen ABD, Kanada gibi ülkelerde Goji Üzümleri özellikle kadın, çocuk ve yaşlılara tüketilmesi tavsiye edilen kurutulmuş meyveler arasında gösteriliyor. 


Goji üzümleri besin değerleri açısından oldukça zengin. Bağışıklık sistemini güçlendiren özelliği bilim insanlarının dikkatini çekmiştir. 


Hialthlline'da yer alan bir habere göre laboratuvarlarda yapılan testler, goji meyvelerinin yaşlı farelerde grip aşısının etkinliğini artırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. 
Düşük kalorili olmasına rağmen gıda enerjisi oldukça yüksektir. 


Goji berry suyunu baz alarak yapılan bazı çalışmalarda, iyi olma ve sakinlik hissi, daha iyi atletik performans ve uyku kalitesi ve kilo kaybı gibi olası faydalar bulunmuştur. 
1 ons (yaklaşık 28 gram) 23 kalori bulunmaktadır  
Bu haliyle kilo vermeye yardımcı olur. 


İçeriğindeki antioksidanlar hücreleri radyasyon, elokronik dalgalar ve duman gibi zararlı dalgalara karşı kuruma kalkanı oluşturur. 
Kan şekerini daha düşük düzeyte tutarak şeker toleransını artırır, insülin direncini dengeler, insülin üretmeye yardımcı olur. 
Goji'nin doğurganlığa önemli ölçüde katkı verdiği Geleneksel Çin tıbbında geniş yer alır. Erkeklerde sperk miktarını ve kalitesini artırır. Uzmanlar goji üzümlerinin viagra gibi erektil bir fonksiyona alternatif çözüm üretebileceğini düşünüyor. Enerji veren özelliği ile atletlerin performansını yükselten Goji üzümleri sınavlar öncesi odaklanma yeteneğini de artırdığı biliniyor.. 

Çin'de yürütülen ve İngiltere'de tartışmalara neden olan Goji Üzümleri ve Kanser tümörlerini konu alan bir çalışma oldukça dikkat çekici. 
Goji meyvelerinin kanser tümörlerini tedavi edebileceğini iddiası, içeriğinde beta-sitosterol adı verilen kimyasal bir bileşene sahip olmasından kaynaklanıyor. Aşırı büyümüş hücrelerle mücadeleyi hedef alan bilimsel çalışma batılı uzmanları heyecanlandırsa da henüz yeterli veri yok. İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetlerine (NHS) göre, veriler henüz yeterli değil ve daha çok bilimsel araştırmaya ihtiyaç var. 
Goji üzümlerinin Çikolata Slim içerisinde yer alması, bu meyvenin üstün özellikleri ve tarihten günümüze ulaşan çok sayıda faydası dikkate alındığında oldukça isabetli duruyor.

Acai Çileği; Brezilya ve Trinidad ile Güney Amerika'da Amazonlar'ın ünlü palmiye ağacıdır. 20. yüz yılın sonlarına kadar batılı ülkelerin pek farkında olmadığı meyvesi adını Portekizce'den alır. Türkçe'ye Suya Ağlayan Hurma olarak çevrilir. Amerika'da 2008 yılında Dr. Mehmet Öz'ün naturel besinlerin en önemlisi olarak tanıttığı Acai Çileği bu ülke basınında geniş yankı uyandırdı. Global Healink Center'da Dr. Edward Group imzalı bir makalede ise Acai Çileği'nin sağlık üzerindeki faydaları konu edildi. 

Kötü hücrelerin çoğalmasını engelleyen Acai Çileği, AİDS tedavisi süresinde görülen kilo kaybını da durdurduğu ortaya çıktı. Kalp ritmini teşvik ederken, Sindirimi de kolaylaştıran Acai Çileği, her yaş insanda sağlıklı hücrelerin çoğalmasını hızlandırıyor..
Bağışıklık sisteminin güçlendirirken, yaşlılığa karşı direnci artıran Acai Çileği zihinsel fonksiyonları geliştiriyor ve sağlıklı bir libidonun yükselmesini tetikliyor. 

Çikolata Slim içerisine Acai'nin performansını vurgu yapmakta fayda var. Kuru, tatsız tuzsuz yiyeceklerle yıllardır işkenceye dönen diyet programları yerine, gündelik koşuşturma içerisinde gerekli enerjiyi sağlayan, dengeli beslenmeye yardımcı olan mineral ve vitamin deposu öğünlere dönüşen Chocolate Slim'li zayıflama yöntemi kulağa hoş geliyor. Bir sonraki yazımızda 

CHOCOLATE SLİM BESİN DEĞERLERİ

CHOCOLATE SLİM KULLANIM ŞEKLİ

konularını ele alacağımızı şimdiden belirtelim..


Bu arada Çikolata Slim muadili ürünlerin ABD'de 7 günlük paketinin en az 42 dolardan satıldığını bu fiyatların aylık planlama ile 188 dolara kadar çıkabildiğini hatırlatalım.
Bu uzun değerlendirme sizin için yeterince açıklayıcı ve doyurucu olduysa lütfen yorumlarını görüşlerinizi esirgemeyin.

Bu arada Çikolata Slim'in ABD'de 7 günlük paketinin en az 42 dolardan satıldığını bu fiyatların aylık planlama ile 188 dolara kadar çıkabildiğini hatırlatalım.
 

Son Güncelleme: 31.12.2023 02:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.