Çıra suyunun faydaları, Çıra suyu nedir,

Çıra suyu, çam çırasından elde edilen son derece sağlıklı bir su. TÜBİTAK Çıra Suyu'nun kandaki şekeri düzenlediğini onayladı ve....

18 Şubat 2014 Salı 21:56
Çıra suyunun faydaları, Çıra suyu nedir,






Çıra suyunun faydaları, Çıra Suyu nasıl yapılır, Çıra suyu nedir?

Çıra suyunun kan şekerini düzenlediği, diabet hastalarına iyi geldiği yolundaki TÜBİTAK raporunun ardından uzmanlar bu konudaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İnsüline etkisi yapan Çıra Suyu'nun kan şekerini düzenleyen etkisi, bu suyun üretim ve satışını da artırdı. Hem hayvanlar hem de insanlar üzerinde yapılan deneylerin ardından Çıra Suyu'nun getirdiği sağlık uzmanları da şaşırtıyor. Herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmayan Çıra Suyu'nun düzenli kullanılması gerekiğini belirten uzmanlar özellikle diyabet hastalarına bu suyu tavsiye ediyor. Çam ağacının insan sağlığı üzerinde çok sayıda faydalı etkisi bulunduğunu belirten uzmanlar çıra içerisinden geçirilmiş suyun doku yağlanmasını durdurduğuna işaret ediyorlar.

Türkiye'de özellikle Akdeniz -  Ege bölgesinde denize parelel olarak inen yerleşim birimlerinde diabetin bu yüzden az görüldüğünü belirten uzmanlar Fransız ilaç şirketlerinin bu konuda yıllardır çalıştığını ve ilaç bile ürettiğine dikkat çekiyorlar..

ÇIRA SUYU NASIL ELDE EDİLİR?

Türkiye'de yapılan bilimsel araştırma Arap dünyasının hiç de alışık olmadığı çam ağacı ile tanışmalarına sağladı. Fırat Üniversitesi'nde yapılan çam çırası suyu araştırması şeker hastalığı ile ilgili yeni bilgilerin ulaşılmasını sağladı. Türk yatırımcıların araştırmadan yola çıkarak pazara soktukları ürün büyük ilgi görmeye başladı


Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Yılmaz’ın bilim dünyasında ortaya koyduğu çalışma aktarları harekete geçirdi. Öğretim Üyesi Yılmaz’ın  çam çırası suyu üzerinde yaptığı çalışma büyük yankı uyandırdı. Çalışma ile çam ağacından elde edilen çam çırası suyu bilimsel mercek altına yatırıldı. Çalışma sonrasında Suyun Diabet, diğer adıyla şeker hastaları üzerinde rahatla yaptığı ortaya konuldu.

 
AKTARLAR ÇAM ÇIRASI SUYU İÇİN SIRAYA GİRDİ

Bilimsel çalışmanın ardından önemli aktar firmaları fizibilite çalışmalarına başladı. İlk olarak Furkan Doğal Ürünler'in sahibi İsmail Aras ilk olarak suyu elde etmeyi başardı. Akdeniz ormanlarından elde edilen ürün ilk kez şişeye girdi ve satışa sunuldu.

ARAPLAR ÇIRA SUYU İÇİN SIRAYA GİRDİ


Arap dünyasından da ürünlere ilginin olduğunu söyleyen İsmail Aras Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün gibi ülkelere ürün talebi aldıklarını ifade etti. Arap dünyası yeni tanıştıkları çam çırasına yoğun talep gösterdi.

 
ÇIRA SUYU DENEYİ NASIL YAPILDI

Deney hayvanları üzerinde yapılan birinci deneyde, kan şekerinin düşmediğinin gözlemledi. Birinci deneyin ardından 2. grup deneme de yapıldı. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu deneyde de diyabet oluşturduğumuz deneklerin içme sularına çıra parçaları ilave ettik ve bu 6 hafta devam etti. Her hafta alınan kan örneklerinde kan şekeri ölçümlerinde kontrol diyabet grubuna göre çıra verilen diyabet grubunun kan şekerinde belirgin bir düzenleme olduğu gözledik. İleri ki haftalarda şeker düzeylerinin düzenli olduğu görüldü” diye konuştu.
Yılmaz, elde ettikleri deney sonunda herhangi bir zararı olmayan çıra ve benzeri bitkisel materyallerin diyabetle ilgili daha ileri noktalarda araştırma yapılmasını ortaya çıkarttığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 08.01.2021 16:36
Anahtar Kelimeler:
HaberleriHaberiCıra Suyu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nermin 2015-09-04 14:47:03

çıra suyunu izmirde nerede bulabilirim bilen var mı? çıra suyu kullanan arkadaşlar faydasını gördünüz mü ? çıra suyu icin ciddi bir uzman görüşü lazım

Misafir Avatar
Ozcan ozcelik 2017-02-18 17:48:48

Sayin arkadasim normal tutusturdugumuz cira yokmu bundan bir parca soba tutusturdugumuz kadar damacananin icine at calkala su bitene kadar icinde kalsin size cirali su

Beğenmedim! (0)
Avatar
sami somucuoglu 2016-12-21 20:04:34

cıra suyu cam agacından elde edilir ben seker hastasıyım cok faydasını gordum 05395853620

Avatar
cafer pala 2015-01-01 15:10:30

ii bir yazıdı

Avatar
Mehmet ali 2020-06-18 00:58:18

Soğuk suda bekletilmeli