Diyarbakır'da Hacdan Dönen Hastada Mers Teşhisi

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, () - HAC dönüşü uçakta rahatsızlanan Diyarbakırlı 60 yaşlarındaki Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ebola şüphesi üzerine hastanenin acil servisinde...

18 Ekim 2014 Cumartesi 17:40
Diyarbakır'da Hacdan Dönen Hastada Mers Teşhisi






Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, () - HAC dönüşü uçakta rahatsızlanan Diyarbakırlı 60 yaşlarındaki Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ebola şüphesi üzerine hastanenin acil servisinde hasta kabulü 1.5 saat durdurulurken, Bilgiç'e ilk bulgulara göre MERS-CoV teşhisi konuldu.
Diyarbakır'dan hacca giden Kadriye Bilgiç, burada kaldığı 15 gün süre içinde rahatsızlandı. Bugün uçakla Diyarbakır'a dönen Bilgiç, havaalanında fenalaştı. Havaalanında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Kadriye Bilgiç, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bilgiç'in izole bir odaya alındığı hastanenin acil servisi, yaklaşık 1.5 saat boyunca hasta kabul etmedi. Numuneler alınıp Ankara'ya gönderilen Bilgiç'e Suudi Arabistan'da sık görülen ve halk dilinde şiddetli solunum yolu hastalığı adı verilen MERS- CoV hastalığı teşhisi konuldu.
Hastanenin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Fatih Aslan, hastada Ebola bulunmadığını belirterek, hastanın Hacda bulunduğu 15 gün sürecince de rahatsızlık yaşadığını söyledi. Aslan, hastanın MERS CoV hastalığı nedeniyle izole bir odada tedavi altına alındığını belirterek, "Acil servisimizi 1.5 saat süreyle şüphe üzerine hasta kabulüne kapattık. Şimdi hasta izole odaya alındı ve acil servisimiz de hasta kabulune başladı. Gerekli tedavileri sürüyor, hastadan alınan numuneler de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.