Diyetisyen Damancıoğlu : Bayramda yemeğe birden yüklenmeyin

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - DİYETİSYEN İrem Damancıoğlu, bayramda tatlı seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle yemeğe birden yüklenilmemesi konusunda dikkatli olmalıyız" dedi. Diyetisyen İrem Damancıoğlu, Ramazan...

16 Temmuz 2015 Perşembe 13:25
Diyetisyen Damancıoğlu : Bayramda yemeğe birden yüklenmeyin






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - DİYETİSYEN İrem Damancıoğlu, bayramda tatlı seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle yemeğe birden yüklenilmemesi konusunda dikkatli olmalıyız" dedi.
Diyetisyen İrem Damancıoğlu, Ramazan ayında uzun süren açlıklar sebebiyle metabolizmada yavaşlamalar meydana geldiğini dile getirerek, "Bu nedenle bayram bizim için bir geçiş dönemi olacak. Bu geçiş dönemini ne kadar yavaş şekilde atlatırsak o kadar iyi olacak. Bayramda birden yemeğe yüklenmememiz gerekiyor. 5-6 öğünlük bir beslenme düzenine başlamamız gerekiyor. Bunda da genellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeliyiz" dedi.
Bayram ziyareti gerçekleştirdiğimiz evlerde şerbetli ve hamurlu tatlılardan kaçınmamız gerektiğini vurgulayan Diyetisyen İrem Damancıoğlu, şöyle devam etti:
"Bu tür tatlıların yerine, sütlü tatlıları, meyveleri ve meyveli tatlıları tercih etmekte fayda var. Eğer şerbetli tatlılar tüketilecek ise seçici davranılmalı ve her yerde her ikram kabul edilmemeli. Ev sahibi olarak ise misafirlerimize ikramlarımız biraz daha hafif olmalı. Biz de ikramlarımızda sütlü tatlıları tercih edip, ısrarcı davranmamalıyız ve gelen misafirlerimizi biraz daha rahat ettirmeliyiz. İçecek olarak ise asitli, şekerli içecekler yerine ayran, su gibi sıvılara yönelmeliyiz. Kahve ve çay yerine de bitki çayları kullanıp kafein tüketimini azaltmalıyız. Bol su tüketerek bu dönemi daha rahat atlatabiliriz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.