Doç. Dr. Demirtaş: Erken teşhisle mesane kanserinden kurtulun

KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, erken teşhisle, hastaların mesane (idrar kesesi) kanserinden, rahatlıkla kurtulabileceğini söyledi. Dünya genelinde...

09 Ağustos 2015 Pazar 13:20
Doç. Dr. Demirtaş: Erken teşhisle mesane kanserinden kurtulun






KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, erken teşhisle, hastaların mesane (idrar kesesi) kanserinden, rahatlıkla kurtulabileceğini söyledi.
Dünya genelinde en sık tanı konulan dokuzuncu kanser türünün mesane kanseri olduğunu belirten Doç. Dr. Demirtaş, hastalığın ameliyatla tedavisinde kullanılan kalın bağırsaktan mesane yapımı uygulamasını, kliniklerinde 20 yıldır başarı ile sürdüklerini ifade etti. Mesane tümörünün, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülme sıklığı artan bir kanser türü olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Demirtaş, şöyle konuştu: "Kliniğimizde Prof. Dr. Atilla Tatlışen önderliğinde kurulan üroonkoloji birimimizde, 1994 yılından beri bu tür ameliyatlar yapılmakta. Bu ameliyatlarda durumu uygun hastalara kalın bağırsağın son kısmı olan sigmoid bağırsak kullanarak yeni mesane yapmaktayız. Ürolojinin en zor ameliyatlarından biri olarak kabul edilen bu ameliyatla, çok sayıda hastayı sağlığına kavuşturduk. Mesane kanseri problemi olan hastalara önerimiz kanserden korkmasınlar, geç kalmaktan korksunlar. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi mesane kanserinde de erken teşhis hayat kurtarmakta."

ERÜ Tıp Fakültesi'nde, radikal sistektomi ve sigmoid mesane adı verilen yöntemle ameliyat olan Zekeriye Çağşırlı da, ameliyatı yapan doktorlara teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.