Doğal Ağrı Kesici, En etkili doğal ağrı kesiciler

Doğal ağrı kesici elde etmek oldukça kolay. Üstelik çoğu bitkive meyvenin hiç bir yan etkisi olmadığı gibi mevsiminde besleyici özelliğiyle saymakla bitmeyecek faydaları da var.

09 Şubat 2016 Salı 12:01
Doğal Ağrı Kesici, En etkili doğal ağrı kesiciler







Doğal Ağrı Kesici, En etkili doğal ağrı kesici besinler
En etkili ilaçlardan daha kalıcı faydaları var, üstelik yan etkileri yok. Kiminin antioksidan özelliği var, kimi ise bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Doğal Ağrı Kesici besinler, bitki ve yiyecekler yan etkisi olmadan dertlere deva oluyor.
İlaçların ve hapların neden olduğu zararlar ağrılarımızı dindirirken metebolizmamıza kalıcı zararlar verebiliyor. Ağrı kesici hapların zararları ve yan etkileri hem doktorların uyarısında yer alıyor,.hem de ilaçların kullanma talimatlarında açık açık kendini gösteriyor. İlaç ve hapların prospektüslerinde çoğu latince kelimelerler yazılan yan etkiler ve muhtemel zararları kullananlara şifa yerine çoğu zaman  başka hastalıklara kadar götürebiliyor.

DOĞAL AĞRI KESİCİ İLE GELEN SAĞLIK



Bağımlılık, böbrek yetmezliği, karaciğer fonksiyonlarının zarar görmesi. mide bulantısı, kusma, görme bozukluğu ve baş dönmesi en yaygın yan etkiler arasında yer alıyor. Oysa tabiatın bize sunduğu doğal ağrı kesici hem vucuda yararlı besinlerle güçlenmemizi hem de ağrılardan kurtulmamızı sağlıyor. Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki, doğal ağrı kesici konusunda vatandaşlara mutlaka doktor denetiminde ilaç kullanmaya ama sağlıklı gelişim için ağrı kesici besinlere yönelmesini tavsiye ediyor.
ÇINAR YAPRAĞI İLE DOĞAL AĞRI KESİCİ
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun osmanlı tıbbında yaygın olarak kullanılan Çınar Yaprağı ile evde ağrıları dindiren merhem yapımı kamoyunda geniş yankı buldu. Çınar yaprağı ile yapılan doğal ağrı kesicinin hiç bir yan etkisi olmadığını belirten uzmanlar, özelikle eklem ağrıları ve kireçlenmenin neden olduğu ağrılara çınar yaprağının adeta mucize etkisi olduğu görüşünde birleşiyor. Çınar yaprağı ağrıları dindirirken tabiatta başka doğal ağrı kesicilerin olduğunu da unutmamak gerekir. İşte sizin için derlediğimiz doğal ağrı kesici özelliğe sahip bitki ve yiyecekler

DOĞAL AĞRI KESİCİ BİTKİLER
HAŞHAŞ; Halk arasında afyon olarak bilinir. Antik çağlardan günümüze kadar en hızlı doğal ağrı kesici özelliğe sahiptir. Afyon bitkisinin içinde bulunan 20'den fazla alkloid içinde en güçlü içeriğe sahip olan morfin, halen tıp dünyasının adeta vazgeçilmezidir. Haşhaş yağı ve kendisi bile güçlü bir doğal ağrı kesici ve antioksidan özelliğe sahipdir.

Geleneksel yollarla elde edilen sakızının üretimi 55 yıldır 'uyuşturucu yapıldığı' gerekçesiyle yasaklanmış durumda. Afyon üretimi ve morfin elde edilen kozasının satın alınması bu yüzden sıkı denetime tabi tutulmaktadır. Halen Türkiye'de herhangi bir kimyasal ilaca maruz kalmadan üretimi yapılan ender bitkilerden biridir. Hazmı kolaylaştıran ekisiyle hem doğal ağrı kesici hem de besleyici özelliğe sahiptir. Dengeli tüketilmesi tavsiye edilir. Her hangi bir yan etkisi bulunmaz. İçanadolu bölgesinde halen geleneksel yöntemlerde elde edilen yağı yemeklerde ve böreklerde kullanılmaktadır.
KARANFİL: Diş ve baş ağrılarının dindirilmesinde oldukça etkilidir. Türkiye'de yaygın olarak üretilen karanfil bitkisinin yağı da baş ağrılarının dindirilmesinde kesin sonuç vermektedir. Eklem ağrılarının giderilmesi için kullanılan kremleri de vardır.
ZENCEFİL: Halk tıbbında en etkili ve Doğal Ağrı Kesici bitkilerin başında gelir. İltihap kurucu özelliğe sahip zencefilin kas ağrılarının dindirilmesin de kendini gösterdiği biliniyor.
KEKİK YAĞI: Baş ağrısı, sinüslerin açılması, griple mücadelede çok etkilidir. Kekik yağının romotizma ve eklem ağrılarının dindirilmesine de faydası vardır.  Romatizmanın görüldüğü eklem bölgelerine kekik yağı dökülerek yapılan düzenli masaj kısa sürede etkisini göstermektedir. Uzmanlar kekik yağı kullanımının düzenli olmasına dikkat çekiyor.
KARA ÜZÜM: Üzüm içinde yer alan resveratrol adlı maddenin ağrı kesici özelliği bilinmektedir. Özellikle taze siyah üzümün bu konuda etkisi oldukça fazladır.
KİRAZ VE VİŞNE: İlk yaz meyvası Kiraz ve vişne çok yüksek derecede Antosiyanin ve biyoflavonoid içeriğiyle ağrı kesici, iltihap kurutucu ve kireçlenme karşıtı etkileri uzmanları hayrete düşerecek kadar yoğun. Doktorlar ‘Aspirin oldukça faydalı bir haptır,ama Kiraz aspirinden çok daha faydalıdır. Aspirin yerine kiraz bol bol mevsiminde kiraz tüketin’ tavsiyesinde bulunuyor.
DEFNE YAĞI: Güçlü ağrı kesicilerden biridir. Defne yaprağı gibi defne yağı da romatizmal ağrıları dindirici ve vücut parazitlerini öldürebilecek kadar etkili içeriğe sahiptir. Üstelik her yaştan insanın rahatlıkla tüketmesinde bir sakınca yoktur. Ağrı bölgesine ince bir pamuklu tülbentle 10’ar dakikalık masaj kısa sürede etkisini gösterebilir.
ZEYTİN YAĞI; Karaciğer ağrılarını dindiren en güçlü içeriğe sahiptir. Aynı özellik zeytinde de var, ancak uzmanlar zeytinyağı için ‘Karaciğer ağrısı çekenler mutlaka düzenli olarak tüketmeli’ diyor
NANE; Doğal nane Mide ağrılarını dindirir. Nane Yaprağı çay halinde yatıştırıcı ve bulantıyı giderici olarak kullanılır. Nane bitkisinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Düzenli olarak salata, yemek ve çorbalarda kullanılması faydalıdır.
PAPATYA: Dayanılmaz basur ağrılarının giderilmesinde son derece faydalıdır. Özellikle küçük taçlı papatyaları mevsiminde toplayarak kurutanlar evlerinde benzersiz bir ecza dolabına kavuşabilir. Kaynatılarak elde edilen Papatya suyu ılık ve sabunsuz kullanıldığında saçları güçlendirir, saç dökülmesini önler. Kepekle mücadelede son derece etkilidir. Papatya suyu aynı zamanda bal ile karıştırılarak (Bir fincan papatya çayına bir çay kaşığı bal) mide ağrılarını dindirir.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Böbrek taşları ile mücadelede oldukça etkindir Taş ve kum düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrısını yok eder.  Mide dostu meyvelerin başında gelir. Hindistan cevizi yağı da güçlü bir ağrı kesicidir.
BADEM:  Çok güçlü besin değeriyle birlikte böbrek, mesane ve idrar yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifleten özellikleri vardır.
HODAN: Hodan Boğaz ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Fazla miktarda müsilaj, reçine, madeni tuzlar taşır. Öksürüğe karşı kullanılır.
KANTARON: Çayı kuvvet verici, iştah açıcıdır. Ayrıca astım ve mide ağrılarında faydalıdır.
BAKLA: Bakla içeriğindeki güçlü beslenme değerlerinin yanı sıra Böbrek ağrılarına ve ve iltihaplarına iyi gelir.
HAYIT: Hayıt bitkisi Kadınlar için doğal ağrı kesicidir. Adet sancılarını keser.  Aybaşı kanamalarını düzenler. Karın ağrısı ve ishali keser.
KUŞBURNU: İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Romatizma ağrılarını giderir. Basur tedavisinde iyi sonuç verir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu haber içerisinde yer alan bilgilerin tamamı, dijital ortamda kamuya açık sağlık sitelerinden derlenmiştir. İnsan Sağlığı gibi son derece önemli bir konuda derlediğimiz bilgilerin doğruluğu tartışılabilir. Bir uzmana ve doktora danışmadan bu haberde yer alan bilgilerin esas alınarak tedavi yöntemi olarak benimsenmesi son derece sakıncalıdır. Bu haberin içeriğinde yer alan bitkilerin tamamı adı geçen uzmanlar tarafından tavsiye edilmiştir. Bir sağlık kuruluşundan tıbbi destek almadan lütfen bu karışımları denemeyin..

Son Güncelleme: 13.05.2019 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.