Doğum gününde böbrek nakliyle ikinci yaşam şansı yakaladı

SAMSUN’da yaşayan ve 17 yıldır böbrek hastası olan 46 yaşındaki Hatce Sünnetci, doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki bir gençten alınan böbreğin nakliyle ikinci bir hayat şansı yakaladı. Sünnetci, "1 Mart...

04 Mart 2015 Çarşamba 10:24
Doğum gününde böbrek nakliyle ikinci yaşam şansı yakaladı






SAMSUN’da yaşayan ve 17 yıldır böbrek hastası olan 46 yaşındaki Hatce Sünnetci, doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki bir gençten alınan böbreğin nakliyle ikinci bir hayat şansı yakaladı. Sünnetci, "1 Mart doğum günümdü. En güzel doğum günü hediyesini aldım. Sanki hayata yeniden doğdum" dedi.
Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan Hatce Sünnetci’ye doğum günü olan geçen 1 Martta, beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 19 yaşındaki bir erkekten alınan böbrek nakledildi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyat yaklaşık 2.5 saat sürdü. Sol böbreğine nakil yapılan Sünnetci yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Haftada 3 gün 4'er saat süreyle diyalize girdiğini belirten Hatce Sünnetci, "İki böbreğimde de küçülme vardı. Doktorla nakil olmam gerektiğini söylediler. 17 yıldır böbrek hastasıyım. Nakil sırasında bekliyordum. Daha önce 6 defa doktorlar bana kadavradan organ bağışı olduğunu belirterek uygun görülürse nakil olabileceğimi söylediler. Ancak hepsinde de sağlık problemleri nedeniyle uygun bulunmadı ve nakil olamadım. Son olarak gece telefonla aradılar ve acil hastaneye gelmemi söylediler. Beni aradıklarında çok heyecanlandım. 1 Mart Pazar günü yani doğum günümde böbrek nakli ameliyatı oldum. Şimdi çok mutluyum. Benim için büyük sürpriz oldu. Yeniden doğmuş gibi oldum. Bana en güzel doğum günü hediyesi. Beyin ölümü gerçekleşen bir kardeşimizin organları yakınları tarafından bağışlanmış. Bana da onun böbreği nakledildi. Ailesine çok teşekkür ediyorum. Vefat eden kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Ameliyatın ardından hastanede eşine refakat eden 47 yaşındaki Mustafa Sünnetci ise, "22 yıllık evliyiz. Eşim 17 yıldır diyalize giriyordu. Uygun böbrek bulunduğu için doktorlar telefonla aradığında mutluluktan uçtuk. Eşimin doğum gününde böbrek nakledildi. Yeni bir hayat fırsatı oldu. Böbrek hastalarının yeni bir hayata merhaba demeleri için insanların organ bağışlamalarını temenni ediyorum" dedi.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Birgül Tan, "Hatce hanım bizim organ bekleme listesindeki hastalarımızdan biriydi. Samsun’da 19 yaşındaki bir vericiden alınan böbrek Hatce hanıma uygun görüldü ve Pazar günü ameliyatla kendisine nakledildi. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Hastanemizde tetkikleri devam ediyor. Binlerce insan sırada organ nakli için beklerken Hatce hanım doğum gününde uygun böbreğe kavuştu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.