Domuz gribinden 27 kişi öldü, Bakan salgın yok dedi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na göre 27 kişinin öldüğü H1N1 virüsü için 'Salgın yok, dünya standartlarının üstündeyiz dedi.

20 Ocak 2016 Çarşamba 18:04
Domuz gribinden 27 kişi öldü, Bakan salgın yok dedi






Domuz gribinden 27 kişi öldü, Bakan salgın yok dedi

Türkie'yi yatağa seren grip salgını içerisinde en tehlikelisi olarak bilinen H1N1 virüsü konusunda Sağlık Bakanı açıklama yaptı. Halk arasında domuz gribi olarak bilinen salgın için hastanalerde gerekli önlemlerin alındığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu'na göre 27 kişinin öldüğü H1N1 virüsü için 'Salgın yok, dünya standartlarının üstündeyiz dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 27 kişinin H1N1 virüsü, 2-3 kişinin de H2N3 virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini ancak domuz gribine yönelik bir salgının söz konusu olmadığını söyledi.

Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Değerlendirme Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, ardından İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile bir araya geldi.

Medeni ile sağlık, hijyen ve sosyal sorunları olan İslam ülkelerindeki alt gelir gurubuna yönelik ortak projelerin neler olabileceğini konuştuklarını ifade eden Müezzinoğlu, "İİT’nin çatısı altında güçlü bir sağlık yönetim liderliğinin olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda da Türkiye’nin üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu ilettik. Bununla ilgili çalışmaları netleştirme kararı aldık” dedi.

Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili bir soruya karşılık, salgın durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

Müezzinoğlu, mevsimsel hastalıklara bağlı ölüm vakaları hakkında da bilgi vererek, 27 kişinin H1N1 virüsü, 2-3 kişinin de H2N3 virüsü sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.
Son Güncelleme: 20.01.2016 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.