Dr. Gökşen: Havai fişekler, ruhsal bozukluklara neden oluyor

KAYSERİ, () - KAYSERİ'de psikiyatrist, uzman Dr. İsmail Gökşen, havai fişeklerin patlatılması ile insanlarda ciddi travmalar oluştuğunu ve gürültü kirliliği yarattığını söyledi. Dr. Gökşen, "Havai fişek gibi parlayıcı...

26 Mart 2015 Perşembe 16:17
Dr. Gökşen: Havai fişekler, ruhsal bozukluklara neden oluyor






KAYSERİ, () - KAYSERİ'de psikiyatrist, uzman Dr. İsmail Gökşen, havai fişeklerin patlatılması ile insanlarda ciddi travmalar oluştuğunu ve gürültü kirliliği yarattığını söyledi. Dr. Gökşen, "Havai fişek gibi parlayıcı ve patlayıcılar, özellikle canlılar üzerinde ve insanlarda iletişim bozuklukları, uyumsuzluk, öğrenme bozuğu, sinirlilik, saldırganlık, stres ve uyuma zorluğu gibi birçok rahatsızlığı tetiklemektedir" dedi.
Havai fişeklerin kullanımının yasaklanması için Kent Konseyi üyesi olduğu dönemde, havai fişeklerin etkileri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. Gökşen, şöyle rdevam etti:
"Konu, Kent Konseyi’ne geldi. Mahalli Çevre Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girdi. Havai fişekler, insan, doğa, çevre bitki ve hayvanlara zararı olan bir etken ve etkinliktir. Havai fişeklerin ateşlenmesi ile patlamadan dolayı travmalar oluşabilmektedir. İletişim bozuklukları, konsantrasyon ve öğrenme bozuklukları sinirlilik ve stres, uyuma zorlukları yapar. Hayvanlar korku ve panik içinde olur. Bazı hayvanların üreme ve yaşama sistemleri etkilenir. Hatta uykudaki kuşlar düşerek ölür. Bu bilgiler ışığında havai fişek kullanımının, Avrupa’da olduğu gibi sadece yılbaşı gecesinde, belli kurallar içerisinde, ancak belli günlerde olması gerektiği; tüm canlılar ve tüm doğal, kültürel tarihsel mirasın korunmasının öncelikle hedeflenmesinin gerektiği inancındayız."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.