Dr. Gürsöz: Ulusal Sağlık Enstitüleri Kurulacak

Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz, TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta kabul edilen kanun tasarısıyla birlikte Türkiye'de Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın...

22 Kasım 2014 Cumartesi 17:38
Dr. Gürsöz: Ulusal Sağlık Enstitüleri Kurulacak






Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - SAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz, TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta kabul edilen kanun tasarısıyla birlikte Türkiye'de Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın kurulacağını söyledi.
Antalya'da bir çalıştaya katılan Dr. Hakkı Gürsöz, geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasına dair kanun tasarısının kabul edildiğini belirtti. İlk etapta 6 enstitü kurulmasının öngörüldüğünü aktaran Gürsöz, "O enstitülerden biri de Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü. Bu enstitü son derece kritik. Tüzel kişiliği ile hayata geçtiği andan itibaren bu alanda çalışacak. Araştırmacılara, sektöre finansal destek sağlayacak. Projelerin finansmanında önemli bir görev üstlenecek" dedi.
Aynı zamanda da bir Ar-Ge merkezi olacağını anlatan Gürsöz, "Sektörü yönlendireceğiz, finansmanını sağlayacağız. Üniversitelerden araştırmacıları belli sürelerle istihdam edeceğiz. Mesela 'sen gel, 3 yıl belli bir konuda çalış' diyeceğiz. Ona imkanlar sağlanacak. Ortak bir platform sağlanacak. Böyle bir mekanizma ile tıpkı Amerika'daki National Instıtutes of Health (Ulusal Sağlık Enstitüleri) gibi Türkiye versiyonunu kurmuş oluyoruz. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına müteakip Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra kurulmuş olacak" diye konuştu.

SİLİKON VADİSİ GİBİ
Başkanlığın İstanbul'da yapılanacağını anlatan Gürsöz, merkezde üniversitelerden, kamudan ve özel sektörden araştırmacıların enstitü bünyesinde çalışacaklarını söyledi. Dr. Hakkı Gürsöz, şunları söyledi:
"Amerika'da nasıl bilişim alanında Silikon Vadisi var, Amerika'nın sağlık alanında bir hat var, doğu kıyılarında. Washington'dan başlayıp New Jersey, New York ve Boston'a uzanan bir hat. 2 yıl önce Sayın Bakanımız ile beraber Chicago'ya, ondan önce Boston'a gittik. Bir hat üzerinde biyoteknoloji üssü kurulmuş. Üniversiteler ve özel sektörün içinde olduğu bir yapı var. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın kurulması sağlık biyoteknolojisinin oluşmasına çok büyük katkı sağlayacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.