ERZİNCAN’DA 2 KUDUZ VAKASI TESPİT EDİLDİ

ERZİNCAN'da bir kedinin 21 yaşındaki kadını ısırması sonucu ortaya çıkan ve bir inekte görülen kuduz vakaları nedeniyle 2 yerleşim birimi karantina altına alındı. İlk kuduz vakası kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan 600 kişinin oturduğu...

16 Aralık 2014 Salı 15:21
ERZİNCAN’DA 2 KUDUZ VAKASI TESPİT EDİLDİ






ERZİNCAN'da bir kedinin 21 yaşındaki kadını ısırması sonucu ortaya çıkan ve bir inekte görülen kuduz vakaları nedeniyle 2 yerleşim birimi karantina altına alındı.
İlk kuduz vakası kente 20 kilometre uzaklıkta bulunan 600 kişinin oturduğu Yalınca Köyü'nde görüldü. 9 Aralık tarihinde bir kedi, E.B. isimli kadını ısırdı. Bunun üzerine köylüler durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirdi. Erzurum Veteriner Araştırma Enstitüsünde yapılan incelemede kedinin kuduz olduğu belirlendi. Bir inekte görülen ikinci kuduz vakası ise merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Akyazı Beldesi Terzibaba Mahallesi'nde görüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Yalınca Köyü ile Terzibaba Mahallesi karantina alındı. Yerleşim birimlerindeki çeşitli noktalara 'Kuduz hastalığı var' yazılı uyarılar asıldı. Yerleşim alanlarına 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı, yöredeki tüm hayvanlara aşı yapıldı.
Kedi tarafından ısırılan E.B’nin babası Hasan B., mahallede kedilerin çokluğundan yakındı. Hasan B., "Sahipsiz kedilerin aşılarının yapılmaması sonucu kuduz hastalığı ortaya çıktı. Kedi bir gün sonra öldü. Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü ekipleri kediyi Erzurum’a gönderdi. Kedinin kuduz olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.