Esenyurt'ta domuz gribi ve bulaşıcı menenjit korkusu: Hastane acili karantinada

Yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikayetiyle ailesi tarafından Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirilen 5 yaşındaki küçük kızda bulaşıcı menenjit ve domuz gribi olma ihtimali üzerine acil servisi karantinaya alındı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 21:55
Esenyurt'ta domuz gribi ve bulaşıcı menenjit korkusu: Hastane acili karantinada







Esenyurt domuz gribi ve bulaşıcı menenjit korkusu: Hastane acili karantinada

Yüksek ateş,kusma ve halsizlik şikayetiyle ailesi tarafından Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirilen 5 yaşındaki küçük kızda domuz gribi olma ihtimali üzerine acil servisi karantinaya alındı.

  Acil servise gelen hastalar hastane görevlileri tarafından geri gönderildi.


Esenyurt Devlet Hastanesi'nde, 5 yaşındaki bir çocukta bulaşıcı menenjit tespit edilmesi üzerine acil servis ünitesinin önlem amaçlı olarak kısa süreliğine hizmete kapatıldığı bildirildi.

Akşam saatlerinde acil servise getirilen 5 yaşındaki bir çocuk muayene edildi. Yapılan tetkikler sonucu, çocuğa bulaşıcı olduğu belirtilen menenjit teşhisi konuldu.

İsmi belirtilmeyen çocuk, ilk müdahalenin ardından, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Çocuk, burada izole bir odada tedavi altına alındı.

Bu arada, Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisinde önlem amaçlı olarak dezenfekte işlemi yapılması dolayısıyla kısa süreliğine hizmet verilemedi.

Dezenfekte işleminin ardından acil serviste işlemler normale döndü.
 
 
Son Güncelleme: 07.12.2016 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.