Gaziantep’te kasıktan girilerek kapalı beyin ameliyatı yapıldı

GAZİANTEP’te, beyninde tümör bulunan 53 yaşındaki Mahlu Bahar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde kasığından girilerek kapalı sistemle ameliyat edildi. Otopark işletmecisi Mahli Bahar, 10 gün önce beyin kanaması geçirdi ve şuuru...

05 Mart 2015 Perşembe 15:12
Gaziantep’te kasıktan girilerek kapalı beyin ameliyatı yapıldı






GAZİANTEP’te, beyninde tümör bulunan 53 yaşındaki Mahlu Bahar, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde kasığından girilerek kapalı sistemle ameliyat edildi.
Otopark işletmecisi Mahli Bahar, 10 gün önce beyin kanaması geçirdi ve şuuru kapalı şekilde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Mahli Bahar, Beyin ve Sinir Cerrahisi servisine alınarak kasığından girilip beyin görüntülemesi yapıldı. Beyin damarlarının birinde tümör olduğunun tespit edilmesi üzerine Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Lokman Bayrak ve ekibi, Bahar’ı kasığından girilerek kapalı sistemle ameliyat etti.
Bölgede ilk kez yapılan ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini ve hastanın şu an genel sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Lokman Bayrak, şöyle dedi:
"Hastamız 10 gün önce acil servisimize şuur kaybı ve beyin kanaması şikayetiyle başvuru yaptı. Hastamızda yoğun bakım ünitesine aldıktan sonra kasıktan girilerek beyin görüntülemesi yaptık ve beyin damarlarının birinde tümör tespit ettik. Bu tür ameliyatlar daha önceleri kafatası yarılarak yapılırdı ancak biz kasıktan girerek kafatasını açmadan ameliyatı yaptık. Bu hasta için hiçbir ameliyat izi olmaması, hasta konforu ve yara yeri olmaması açısından bize çok kolaylıklar sağlayan bir yöntem. Hastanemizde ilk defa uyguladığımız bir yöntem. Bölgede de devlet hastaneleri koşulunda ilk defa uyguladık ve başarılı olduk."
5 saat süren kapalı sistemle beyin ameliyatı olan Mahli Bayram ise operasyona katılan doktorlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.