Göz Damlası Oruç Bozmaz, Tedavinizi Aksatmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine yoğun olarak yöneltilen soruları cevaplandırdığı Din İşleri Yüksek Kurulu web sitesinde yayınladığı fetvada göz damlasının orucu bozmayacağını açıkladı.

23 Haziran 2015 Salı 23:38
Göz Damlası Oruç Bozmaz, Tedavinizi Aksatmayın






Göz Damlası Oruç Bozmaz; Tedavinizi Aksatmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine yoğun olarak yöneltilen soruları cevaplandırdığı Din İşleri Yüksek Kurulu web sitesinde yayınladığı fetvada göz damlasının orucu bozmayacağını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha önceki Ramazan aylarında da bu doğrultuda açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Dünyagöz Etiler’den Prof. Dr. Hüsnü Güzel hastaları göz damlalarını aksatmadan kullanmaları konusunda uyardı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte nelerin orucu bozup, nelerin bozmayacağı konusunda her sene yapılan tartışmalar da gündemdeki yerini aldı. Tartışmaya açılan ürünlerin arasında bulunan göz damlalarıyla ilgili cevaplandırmayı ise Din İşleri Yüksek Kurulu verdiği fetva ile yaptı. Göze damlatılan ilaç miktarının çok az olduğunu ve bunun bir kısmının da gözün kırpılmasıyla dışarıya atıldığının vurgulandığı fetvada “Damlanın yok denilebilecek kadar çok az bir kısmının, sindirim kanalına ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu bilgiler, değerlendirildiğinde, göz damlası orucu bozmaz” denildi.

Göz hastalıklarında tedavinin aksatılmaması gerektiğini belirten Dünyagöz Etiler’den Prof. Dr. Hüsnü Güzel “ Oruç tutacak hastalarımızın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklama ile birlikte göz damlalarını gönül rahatlığıyla kullanmalarını ve kesinlikle ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü her hastalığın tedavisinde olduğu gibi göz rahatsızlıkları tedavisinde de süreklilik çok önemlidir” dedi. Gözün, insan vücudunda kendisini yenilemeyen tek organ olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hüsnü Güzel “Bu nedenle hem erken teşhis hem de teşhis sonrası doğru ve sürekli tedavi kritik önem taşıyor. Bu yüzden göz kesinlikle ihmale gelmez ve tedavisi devamlılık gerektirir. Periyodik göz muayenesi olması gereken ve göz damlası kullanan hastalarımız muayenelerini ve ilaç tedavilerini Ramazan ayı nedeni ile asla ertelememelidir” dedi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu Hakkında

1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz, gözün tüm branşlarında ve en gelişmiş teknolojilerle sunduğu yüzlerce farklı tedavi yöntemiyle 365 gün, 24 saat göz ve göz çevresi sağlığına dair sorunlara çözüm getiriyor. Ülkemizde branş hastaneciliği ile yeni bir dönem başlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu, yurt içi ve yurt dışında toplam 23 merkezinde ilkeli sağlık hizmeti veriyor.

Dünyagöz; sürekli yenilenen eksiksiz teknolojisi, öğretim üyesi ve uzman doktorlardan oluşan 200 kişilik deneyimli medikal kadrosu, 2000’e yakın personeli ve çağdaş yönetim anlayışıyla kısa sürede dünyanın sayılı birkaç merkezi arasında yerini almayı başardı.

Türkiye çapında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmit, Adana, Samsun, Gaziantep, Bursa ve Erzincan olmak üzere 9 ayrı ilde 17 şube ve yurt dışında Hollanda, Almanya, İngiltere, Gürcistan ve Belçika’da bulunan 6 ayrı noktada hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu, Türkiye’nin Avrupa’daki ilk ve en büyük yatırımını Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirdi. Yatırımlarına aynı hızla devam edecek olup İzmir, Konya ve Gaziantep’te açacağı yeni hastaneleriyle geniş bir coğrafyaya yayılmayı hedefleyen grup, Türkiye’de sağlık turizminin öncülüğünü üstlenerek dünyanın 107 ülkesinden yılda yaklaşık 40 bin hastaya da hizmet veriyor.



Son Güncelleme: 23.06.2015 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
test 2015-06-24 07:20:01

evet