Hadi Baba, Kamu spotu yayından kalkıyor

  Batmanda bir doktor tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan bir şikayet sonucu “Hadi Baba” adlı kamu spotunu yayından kaldırdırılıyor. 

28 Kasım 2016 Pazartesi 15:39
Hadi Baba, Kamu spotu yayından kalkıyor






Hadi Baba, Kamu spotu yayından kalkıyor

   Batmanda bir doktor tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan bir şikayet sonucu “Hadi Baba” adlı kamu spotunu yayından kaldırdırılıyor.   
   Batmanlı doktor Mehmet Fırat bundan bir süre önce televizyonlarda kamu spotu olarak izlediğimiz “Hadi Baba” spotunun “yorgunluğa bağlı nefes darlığı ile anjinal nefes darlığını ayıramayan birinin yakınını efora teşviki cinayet ile eş değerlidir” ifadesini kullanarak yayınlanan kamu spotunun yayından kaldırılmasını istedi.
   Dr.Fırat yaptığı başvuruda kalp ve akciğer hastalarının en önemli belirtisinin nefes darlığı olduğunu belirterek ,birçok kalp hastasında nefes darlığının,kriz belirtisi veya kalp damar daralmasının belirtisi olduğunu belirtti.Bu durumda yapılacak ilk işin mutlak istirahat ve en küçük harekete bile kişiyi zorlamamak olduğunu belirten Fırat bu ayrımı yapması mümkün olmayan bir toplulukta bu reklamın çok ciddi zarar içerdiğini belirterek yayından kaldırılmasını talep etti.
   Şikayet konusunu inceleyen BİMER Dr.Fırat’ın yazısı üzerine söz konusu kamu spotunun 15 Aralık’tan itibaren yayından kaldırılmasına karar verdi.Yapılan açıklamada Dr.Fırat’a “Toplum sağlığına verdiğiniz önemle birlikte görüş ve önerilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.”Hadi Baba” adlı kamu spotu Babalar Günü hassasiyeti ile hazırlanmıştır.Kamu spotunda sigara kullanımı nedeniyle sağlığını kaybeden babalar ile değil,sağlıklı babaları ile birlikte kaliteli zaman geçirmek isteyen çocukların isteklerine yer verilmiştir.Sadece sigara içmesinden kaynaklı nefes darlığı yaşayan babanın çocuğunun hareketlerine yetişememesine ve babasıyla birlikte sağlıklı zaman geçirmek isteyen bir gencin isteğine vurgu yapılmıştır.Başvurunuzdaki değerli tespitleriniz bizim için önemlidir.Kamu spotu sizlerden gelen değerlendirmeler sonucu 15 Aralık’tan itibaren yayından kaldırılacaktır.” denildi.

 
  

 
 
Son Güncelleme: 28.11.2016 20:03
Anahtar Kelimeler:
Hadi BabaKamu Spotu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.