Kalp Nakli Yapılan Berkant'tan 'organ Bağışı Yapın' Çağrisi

ORDU'da kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle 1 yıl önce kalp nakli yapılarak sağlığına kavuşan 13 yaşındaki Berkant Demireyen, organ bekleyen hastaların acı çekmeden biran önce sağlığına kavuşması için herkesi bağış yapmaya...

08 Kasım 2014 Cumartesi 14:28
Kalp Nakli Yapılan Berkant'tan 'organ Bağışı Yapın' Çağrisi






ORDU'da kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle 1 yıl önce kalp nakli yapılarak sağlığına kavuşan 13 yaşındaki Berkant Demireyen, organ bekleyen hastaların acı çekmeden biran önce sağlığına kavuşması için herkesi bağış yapmaya çağırdı.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan Haki Yener Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Berkant Demireyen'e 2 yıl önce kalp yetmezliği hastalığı teşhisi konuldu. Samsun'da iki yıl boyunca tedavi gören Berkant Demireyen, daha sonra Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk oldu. Burada tedavi görürken durumu ağırlaşan Demireyen yoğun bakım ünitesinde 5 ay cihaza bağlı kalarak yaşam mücadelesi verdi. 1 yıl önce de burada başarılı operasyonla kalp nakli yapılan Berkant Demireyen, Ordu'ya dönerek sağlığına tekrar kavuştu. Eğitimine evde devam eden, gitar çalarak eğlenen Demireyen sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Berkant Demireyen 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası'na dikkat çekmek için sosyal paylaşım sitesi facebook'tan duygulandıran bir mesaj paylaşarak herkesi organ bağışına davet etti. Herkesin kendisi gibi acı çekmeden organ nakli olmasını isteyen Demireyen mesajında şunları yazdı:
"Biliyoruz ki organ bağışı Türkiye'de zayıf. Ama herkes benim gibi olsun istiyorum, herkes nakil olsun benim gibi acı çekmeden olsun istiyorum. Evet ben de kalp nakli oldum her günüm cehennemdi, nakil olmadan önce her gün ağlıyordum bir cihazla yaşamak bir ölümdü, bana cihazı prizden çıkardıklarında sadece otuz dakikam vardı yaşamak için her gün onca ilaç ağır gelmişti. Sadece 1 yılım hastanede geçirmek nasıl birsey biliyor musunuz? Yaşamak istemessiniz bana arkadaşlarım 'ne kadar güzel bak her istedin oluyor google adın yazınca çıkıyorsun' diyorlardı, benim yerimde olmak istiyorlardı, ama bu çok güzel bir şey değil. Ben nakil olmak için çok bekledim ve ben bir gün kağıdı kalp şeklinde kestim ve 'acil kalp aranıyor' diye göğsüme yapıştırdım, sonra hemşire gelip bana balon verdi. Oynadıktan sonra bana kalp çıkması dileğiyle uçurdum bilgisayarda oyun oynarken. Doktor gelip bana dönör çıktığını söyledi. Ameliyata girdim ve başarılı geçti. Şimdi çok sağlıklıyım, mutluyum. Lütfen organ bağışı yapın ve hayat kurtarın."
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise, Berkant'ın eğitimine evde devam ettiğini belirterek, "Kendisi kalp nakli oldu sağlığına kavuştu. Evde eğitimini sürdürüyor. Önümüzdeki haftalarda öğretmen görevlendirmesi yapacağız, evinde ders alacak. Eğitimden geri kalmayacak, zaten çok başarılı bir öğrencimiz" dedi.



FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.