Kanser hastalığını tam 5 kez yendi

Samsun’da çocuk yaşlardan itibaren kanserle mücadele eden 52 yaşındaki Sema Danışmaz, tam 5 kez kanseri yendi. Danışmaz, 6’ncı defa yakalandığı kanseri ise erken teşhis sonucu son anda atlattı.

19 Aralık 2017 Salı 10:01
Kanser hastalığını tam 5 kez yendi






Kanser hastalığını tam 5 kez yendi

Samsun’da yaşayan ve çeşitli dönemlerde 5 farklı kanser türüne yakalanan Sema Danışmaz, 35 yıldır kanserle mücadele ediyor. İlk kanser hastalığına 16 yaşında yakalanan ve gördüğü tedaviler ile üstesinden gelen Danışmaz, hayatının farklı evrelerinde 4 farklı kanser türüyle daha tanıştı. Yaşamı boyunca kanserle boğuşan ve pes etmeyen Sema Danışmaz, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını ve kendisi için grip neyse kanserin de o olduğunu söyledi.

"Kanserin yenemediği kadın" olarak adını duyuran Sema Danışmaz, “Kanserler bana misafir geliyor. Ben de onları en iyi şekilde ağırlayarak geri gönderiyorum. Bunun adı kanseri yenmek ise ben kanserleri yeniyorum. Eğer bir daha gelirse yine yenerim. Ben ilk kansere 16 yaşında yakalandım. Boynumda küçük bezeler çıkmıştı. Doktora gitmiştim ve bir yığın ilaçlar verdiler bana. Ancak kanser olduğumu anlamamışlar. Ben de anlamadım. Sonra benim boynumda şişlikler oldu. Yurt dışından bir doktor beni muayene ettiğinde acil olarak bir doktora görünmem gerektiğini söyledi. Tabii kontrollere gittiğimde kanser olduğumu öğrendim. Tedavilerim oldu ve ölecek diye bıraktılar beni. Saçlarım falan döküldü. Ama ben hayata hep pozitif baktım. İnsanlar benimle dalga geçiyordu peruk takıyorum diye. Ama ben enerjimi hiç kaybetmedim. Başardım. Bunu atlattım ve 2’nci kanserim geldi. Derken aynı şekilde tedavilere başladık. Bunu da yendik ve arkasından 3,4 ve 5’inci kansere de yakalandım. O kadar olumsuzluklara rağmen hayata devam ettim. Ben hasta olduğuma inanmadım. Kanser olduğuma inandım. Kendimi hasta olarak görmedim.

KENDİNE "BUNU DA YENERİM" DİYE TELKİN ETTİ

Her zaman kendi kendime ben bunu yenerim dedim. Bu kanserlerde ben bir göğsümü kaybettim. Safra kesem, tiroidim ve hatta böbreğim alındı. Ama kadınların korkulu rüyası olan kilo nedeniyle ben işi espriye aldım ve organlarım alındıkça hafifliyorum ve zayıflıyorum diyerek pozitif düşündüm hep. Ben bu hastalığın altında ezilmedim. Her zaman güçlendim. Kanser bana hayattan zevk almayı öğretti. Kanser büyütülecek bir hastalık değil. Bir grip gibi hastalık. Ben kanseri beyin gücü, iyi bir doktor ve iyi bir aile ile yendim. Benim ailem bana kanser olduğumu hiç hissettirmedi. Onların bana bu yaklaşımı çok iyi geldi” dedi.

“Hayatla dalga geçtim”

Her zaman pozitif düşündüğünü ve kanser olduğunu aklına getirmediğini dile getiren Sema Danışmaz, “Ben kanseri hastalık olarak kabul etmedim. Hayatla dalga geçtim. Onunla beraber yaşamayı öğrendim. Ama geçer dedim. Kanser de olsanız daha kötüsüne de yakalansanız üzülmenin size daha da olumsuz etkisi olacak. Kansere yakalananlar her şeyin daha güzelini yapsınlar. Kendilerini dışarıya atsınlar. Bir müzik kursuna, resim kursuna gitsinler” diye konuştu.
6’ıncı kanserin başlangıcı
5 kez kanseri yenen ve bir kez daha kansere yakalandığını düşünerek doktora gittiğini ifade eden Sema Danışmaz, “Bir gün bir şey dürttü beni. Bağırsaklarımda bir problem oldu. Doktora gittim ve kontrollerden geçtim. Bağırsaklarımda da kanser hastalığı başlangıcı çıktı. Bağırsaklarımdan bir bölümü alındı. Bu kanseri de gelmek üzereyken üstesinden geldim. Belki 6’ncısı ve 7’ncisi de gelecek. Ben kanseri tınlamıyorum. Ben bu konuda bir inanılmazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.