Karbonatın faydaları; Sağlığa, bitkiye ilaç gibi

Karbonat nelere iyi gelir sorusunun cevabı ve seçemenekleri oldukça fazla. Saç bakımından, çiçek bakımına, cilt bakımından lavabo açmaya kadar pek çok alanda faydasını görebilirsiniz.

18 Nisan 2016 Pazartesi 00:55
Karbonatın faydaları; Sağlığa, bitkiye ilaç gibi






Karbonatın faydaları; Sağlığa, bitkiye ilaç gibi


Karbonatın faydaları saymakla bitmiyor, insan sağlığında kalpten mideye, böbreklerden ayaklara saç bakımından akciğere pek çok faydası bulunan karbonatı gündelik hayatta pek çok alanda kullanabiliyoruz. Tıkanan lavabodan ayakkabılardaki kötü kokulara, kurumaya yüz tutan saksı çiçeklerinden yemeklerde etlerde hazmı kolaylaştıracak pek çok uygulamada karbonat kullanabiliriz. İşte karbonatın hayat kolaylaştıran sağlığa faydalı kullanım alanları...


Çiçeklere Karbonatlı su arada bir sık olmamak kaydıyla karbonatlı su verebilirsziniz. Bunu yaptığınız için çiçekleriniz adeta dile gelip size teşekkür edecek. Su ile karbonatı karıştırın ve toprağa dökün. Sonuçlara siz bile inanamayacaksınız.


Karbonatla Et yumuşatma, Bifteğiniz çok mu sert? Üzerine karbonat dökün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra doğrayıp pişirebilirsiniz. Ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.


Karbonatla sivri sinek ve böcek ısırmalar akarşı Sivrisinek ve diğer böceklerin ısırıkları canınızı yakıyordur mutlaka. Artık yakmayacak. Karbonatı su ile karıştırın ve ısırılan bölgeye sürün. 10 dakika bekletin ve daha sonra soğuk su ile bölgeyi temizleyin. Isırığın acısı anında geçecek!

Karbonatla ayaklara masaj, Alışverişe gittiniz ya da uzun süre yürüdünüz diyelim. 3-4 çay kaşığı karbonatı 2.5 litre su ile karıştırın ve ayağınızı suda bekletin. İnanın masaj koltukları kadar etkili olacak.


Karbonatla ayakkabı kokusu giderme, Karbonat sadece ayak masajı konusunda işe yaramıyor. Ayrıca ayakkabınızdaki kötü kokuları yok ediyor. Göz kararı karbonatı ayakkabınızın içine döküp bekletin. Ertesi gün kokunun yok olduğunu göreceksiniz.

Karbonatla bakliyat yumuyatma, kuru fasulye, mercimek ve bamya gibi diğer sebzelerden yemek yaparken yemeğin içine birkaç çay kaşığı karbonat ilave edin. Yumuşadıklarını göreceksiniz.

Karbonatla kötü kokuları giderme, Buzdolabınız kötü mü kokuyor? Küçük bir kaba karbonat doldurun ve ağzı açık şekilde buzdolabınızda bekletin. Kötü kokuların yok olduğunu hissedeceksiniz.

Limonataya Karbonat: Yazın vazgeçilmezi olan soğuk içecekler tazeliğini çabuk kaybeder. Soğuk suyun içine biraz şeker, limon suyu ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat, limondaki asidi karbonik aside dönüştürecektir. Karbonat az miktarda tüketildiğinde zararsızdır. Günde en fazla bir çay kaşığı karbonat tüketin.


Mide ekşimesine karyı karbonat, Karbonat, mide ekşimesini önlemede en önemli yardımcınızdır. Bir çay kaşığı karbonat ile bir bardak suyu karıştırın ve için. Göreceksiniz ki ne mide ekşimesi kalacak ne de şişkinlik.

Karbonat ile temizlik, Eğer küvet kullanıyorsanız, 50 ile 100 gram arasında karbonatı su dolu küvetinize dökün. Karbonat, suyu yumuşatır. Bunu haftada en fazla iki kez yapabilirsiniz.

Karbonatlı deodorant. Hafif nemlendirilmiş pamuğun üzerine karbonat serpin. Doğal deodorant olarak kötü kokuları uzun süreli yok edecektir.

Karbonatla ağız kokusu giderme, Ağzında istenmeyen koku olanlara müjde! Ilık su ile bir çay kaşığı karbonatı karıştırın ve gargara yapın. Kötü koku anında yok olacaktır.

Evdeki minik dostlarımız da karbonattan faydalanabilirler. Kedi kumlarına ekleyeceğiniz bir miktar karbonat, kumdaki kötü kokuyu yok edecektir. Ayrıca karbonatı çöplerinize de atabilirsiniz.

Suyun metalle tepkimeye girmesi sonucu termoslarda rahatsız edici bir koku oluşur. Birkaç çay kaşığı karbonatı ılık suya ilave edin ve termosa boşaltıp çalkalayın.

Karbonat ve sirkeyle temizlik, Bir miktar sirkeyle beraber karıştırıldığında, karbonat lekeleri temizlemeye de yardımcı olur. Lavabonuzu tıkadıktan sonra bir miktar sirkeyi dökün, üzerine de biraz karbonat. Lavabonuzdaki lekelerin azaldığını göreceksiniz.

Karbonatla gümüş parlatma, Gümüşten yapılma kaşık ve çatal benzeri gereçlerinizi sıcak suyun içinde bekletin. Parçalar halinde alüminyum folyo ve birkaç çay kaşığı karbonat ekleyin. Soğuk suyla duruladıktan sonra iyice kurulayın.

Karbonatın ne kadar etkili olduğuna hala inanmıyorsanız bir de bunu deneyin. Dişlerinizi karbonat ile fırçalayabilirsiniz. Karbonat, ağzınızdaki korozif asitleri etkisiz hale getirir. Gerçekten harika!

Bulaşık makinenizin sıvı deterjan bölümüne karbonat ekleyin. Tabii ki bunu bulaşık makineniz boşken uygulamanız gerekiyor. Kokular yok olacaktır.

Karbonat ile hem ocağınızı hem de fırınınızı temizleyebilirsiniz. Su ile karbonatı karıştırın ve yumuşak bir sünger ile kirli bölgeyi temizleyin. Sonuçlara ancak gözünüzle görünce inanabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 18.08.2020 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türkan 2019-11-18 15:20:54

Nekadar karbonat katcaz bir saksı icin

Avatar
Türkan 2019-11-18 15:21:09

Nekadar karbonat katcaz bir saksı icin

Avatar
Selma 2022-03-06 14:13:47

Eğer yapraklarına karbonatlı su sıkarsak yaprakları kuruturmu ve yada zarar verirmi

Avatar
Bayram 2022-04-27 20:08:56

1 litre suya 1 yemek kaşığı karbonat yeterli ve 20 günde bir uygulayın yapraklara püskürtme de olur topraktan sulama da olur.