Kemal'in Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi’nde, babasının tabancasından çıkan kurşunla kazayla yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Kemal Gül’ün organları bağışlandı....

18 Kasım 2014 Salı 16:47
Kemal'in Organları 3 Kişiye Hayat Verecek






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi’nde, babasının tabancasından çıkan kurşunla kazayla yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Kemal Gül’ün organları bağışlandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde operasyonla alınan Gül’ün karaciğeri ile 2 böbreği Adana, Kayseri ve Malatya’da 3 hastaya nakledilecek.
Kemal Gül, geçen Cumartesi günü babasının tabancasının ateş alması sonucu başından yaralandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Gül’ün dün gece saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle aile ikna edildi ve Gül’ün organları bağışlandı. Gül'ün karaciğeri ile 2 böbreği Başkent Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nden gelen uzman ekipler tarafından 2 saat süren operasyonla alındı. Karaciğer Malatya’ya, böbrekleri ise Adana ve Kayseri’ye götürdü.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Semih Yancar, Türkiye'de yaklaşık 60 bin böbrek, 2 bin 200 de karaciğer nakli beklediğini belirterek, organ bağışı konusundaü duyarlı olunmasını istedi.   

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.