Kocaeli'de Ebola Şüphelisi Mısır Vatandaşı Temiz Çikti

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Fatih Devlet Hastanesi'nden, dün 'Ebola' şüphesiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hasta ile ilgili tetkikler sürerken, Darıca Farabi Hastanesi'nde aynı şüpheyle tedavi altına...

22 Ekim 2014 Çarşamba 15:53
Kocaeli'de Ebola Şüphelisi Mısır Vatandaşı Temiz Çikti






KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Fatih Devlet Hastanesi'nden, dün 'Ebola' şüphesiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hasta ile ilgili tetkikler sürerken, Darıca Farabi Hastanesi'nde aynı şüpheyle tedavi altına alınan Mısır uyruklu hastanın sıtma veya Ebola olmadığı anlaşıldı. Bu hastanın tedavisi ayakta yapıldı.
Bir süre önce Nijerya'dan Gebze'ye gelen ve bu ülkede marangozluk yaptığı belirlenen hasta, dün ağır ateş ve diğer belirtilerle gittiği Fatih Devlet Hastanesi'nde 'Ebola' alarmına neden oldu. Benzer bir vakanın da Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde yaşanması nedeniyle kentteki sağlık teşkilatı alarma geçti. Ebola ve Mers gibi yeni yayılmaya başlayan hastalık belirtisi olanların, bu bölgede tecritli odalarda tedavilerinin yapılacağı Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm hazırlıklar yapıldı. Ancak dün, sadece Nijerya'da çalışan ve izinli gelen Türk vatandaşı  tecritli ambulansla Derince'ye getirildi ve yine tecritli odaya alındı. 
MISIRLI HASTA EBOLA DEĞİL
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün bir süre hasta kabulünü de engelleyen bu vaka ile ilgili olarak incelemeler sürerken, Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık kan tahlili sonuçlarının henüz gelmediğini, akşama veya yarın gelebileceğini bildirdi. Hasan Aydınlık, Darıca Farabi devlet hastanesi'ndeki Mısır vatandaşı hastanın ise şiddetli bir enfeksiyona yakalandığını, ebola veya sıtma görülmediğinin anlaşıldığını söyledi. Bu arada Gebze ve Derince'deki iki hastanede kısa sürede dezenfekte işlemleri tamamlandı.
Öte yandan Derince'de tecritli odada tutulan hastanın ilk yapılan tetkiklerinde ise sıtma olmadığı ortaya çıktı. Ancak ebola virüsü taşıyıp taşımadığı kan tahlili sonuçları gelince anlaşılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.