Kol nakli olup, hayata tutunacak

Erol AKKIR/ ANTALYA, () - MARDİN'de 7 yıl önce yüksek gerilim hattına kapılınca iki ayağı ve iki kolunu kaybeden Hüseyin Yıldırım, tek kol nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde oturan...

29 Haziran 2015 Pazartesi 10:09
Kol nakli olup, hayata tutunacak






Erol AKKIR/ ANTALYA, () - MARDİN'de 7 yıl önce yüksek gerilim hattına kapılınca iki ayağı ve iki kolunu kaybeden Hüseyin Yıldırım, tek kol nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde oturan evli ve 6 çocuk babası 41 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, 7 yıl önce bir eve dış cephe boyası yaptığı sırada yüksek gerilim hattına kapılması sonucu iki ayak ve iki kolunu kaybetti. Tek kol nakli olmak için başarılı organ ve kompozit doku nakilleriyle adını duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Hüseyin Yıldırım, "İki kolum ve iki ayağım 7 yıl önce geçirdiğim iş kazası sonunda kesildi. Şu an protez ayaklarla yürüyorum, sürünmüyorum. Buna da şükrediyorum. Tek kol nakli olmak, yardım almadan bir bardak su içip eşimin ve çocuklarımın elinden tutmak istiyorum" dedi.
Kaza sonrası Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde 1 ay tedavi gördüğünü anlatan Yıldırım, "Fakat kangren olmuşum. Sağ kolumu omuz hizasından, 2 ayağımı da diz altından kestiler. Tek sol kolum kalmıştı. Çok uğraştılar, fakat kurtaramadılar. Sol kolum önce morardı, ardından karardı. Ben o an ilk kez ağladım. Sol kolumun da gideceğini anladım. Ertesi gün ameliyata aldılar sol kolumu da dirsek altından kestiler. Telefonu kulağıma dayayıp konuşuyorum. Televizyonu ve klimayı açabiliyorum buna da şükür" diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne bir hafta önce geldiğini kaydeden Yıldırım, "Kol nakli için kaydımı yaptırdım. Temmuz ayının 3'ünde heyete gireceğim. Tüm ihtiyaçlarımı eşim yerine getiriyor. Yemeğimi yediriyor, sakal tıraşımı yapıyor. Eşim olmasa hiç bir şey yapamam. En azından sol kolum olsun. Öğretmenler 'Çocukların durumu için en azından okula gel' diyor, gidemiyorum. Okula gidersem çocuklarımın psikolojisi bozulur. Çocuklarımın elini tutarak okula götürmek istiyorum" dedi.

YERDE SÜRÜNMÜYORUM
Hüseyin Yıldırım, ayaklarında şu an protez olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"En azından yerde sürünmüyorum. Çarşıya gidebiliyorum. Çocuğumla pazara markete gidebiliyorum. Yaklaşık 5 yıldır protez ayaklarla yaşıyorum. Protez kolu da denedim fakat randıman vermiyor. Sinir ve adalelerimde sıkıntı olmadığını tespit ettiler. Artık organ bağışını beklemek zorundayım. Bağış olursa nakil olabileceğim. Kaşınmak veya çayımı, suyumu içmek istiyorum. Hanımın sırtından biraz yükü hafifletmek istiyorum" diye konuştu.
TEK KOL HAYATIMI DEĞİŞTİRECEK
Kazanın yaşandığı dönemde sosyal güvencesi olmadığı için tazminat da alamadığını aktaran Yıldırım, "Geçimimi devletten aldığım bakıcılık ücretiyle sağlıyorum. Aldığım 600 lira evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarına yetmiyor. Ben her türlü halime şükrediyorum. Tek kol benim ve ailemin hayatımı değiştirecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.