Konya’da Nijerya Uyruklu Hasta Ebola Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

KONYA’da Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözlem altında olan Nijerya uyruklu bir hasta, ebola şüphesi ile Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak izole edilmiş odada tedavi altına alındı. Konya Kamu Hastaneleri...

05 Kasım 2014 Çarşamba 11:24
Konya’da Nijerya Uyruklu Hasta Ebola Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı






KONYA’da Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözlem altında olan Nijerya uyruklu bir hasta, ebola şüphesi ile Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak izole edilmiş odada tedavi altına alındı.
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Gökhan Darılmaz yazılı bir açıklama yaparak dün saat 23.00 sıralarında hastanın ebola şüphesi ile üniversite hastanesinden alınarak Numune Hastanesi’ne getirildiğini belirtti. Hastane çalışanlarının ve acil servis görevlilerinin bilgilendirildiğini anlatan Opr. Dr. Darılmaz'ın açıklaması şöyle:
"Ebola virüs hastalığı konusunda Sağlık Bakanlığı’nın referans hastanelerden biri olarak belirlediği Konya Numune Hastanesi’nde gerekli önlemler hızla alınmış ve hasta daha önceden hazırlanan ve diğer hastalarla teması söz konusu olmayan izole edilmiş odaya aynı gün 23.25’de alınmıştır. Halen gözetim altında tutulan hastaya yapılan ilk muayenesi sonucunda ‘Sıtma’ hastalığı teşhisi konulmuş olsa da her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak hastadan alınan kan örneği referans laboratuara tahlil için gönderilmiştir. Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü de hastayı titizlikle takip etmektedir. 48 saat içerisinde çıkacak olan tahlil sonucu bilgilerinize sunulacak ve hastanın kesin tanısı paylaşılacaktır.’’

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.