Konya'daki Kadın Hacıda 'mers' Virüsüne Rastlanmadı

Hasan DÖNMEZ / KONYA, () - KONYA'da hacdan dönen ve 'MERS' virüsü şüphesiyle ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu elbiseli sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki L.G.'nin yapılan tetkiklerinde virüs olmadığı...

23 Ekim 2014 Perşembe 15:58
Konya'daki Kadın Hacıda 'mers' Virüsüne Rastlanmadı






Hasan DÖNMEZ / KONYA, () - KONYA'da hacdan dönen ve 'MERS' virüsü şüphesiyle ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu elbiseli sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki L.G.'nin yapılan tetkiklerinde virüs olmadığı ortaya çıktı. Mevsimsel grip hastası olduğu anlaşılan L.G.'nin karantina altından çıkartılıp, normal tedavisine devam edileceği belirtildi.
Merkez Selçuklu İlçesi Bedir Mahallesi'nde oturan, 4 yıldır tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren ve hacdan yeni dönen L.G.'de yüksek ateş, bulantı, kusma ve nefes darlığı şikayetinin artması üzerine ailesi geçen 21 Ekim günü 112 Acil Servis'e arayıp haber verdi. Kadın hacı, Ebola ve MERS virüsü şüphesi üzerine, ambulansla özel bir kuvöz ve koruyucu ekipman elbiseli sağlık görevlileri tarafından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. L.G. hastanenin intaniye servisinde izole edilen bir odada tedavi altına alındı.
Hastanenin intaniye servisine başhekimlik tarafından başka hastaların giriş ve çıkışları yasaklandı. Hastane çalışanlarına da maske ve eldiven dağıtıldı.
VİRÜSE RASTLANMADI

L.G.den alınan tükrük örneği incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsü'ne gönderildi. Burada yapılan incelemede L.G.'nin virüs taşımadığı ve mevsimsel grip olduğu saptandı. İzole edilmiş odada tedavisini süren L.G.'nin normal  odaya alınıp tedavisine devam edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.