Mamografi çekilmenin tehlikeleri, Mamografi riskleri

Hastalıkları erken teşhis önemli ancak her sene mamografi çektirmek radyasyon alımına neden olabilir. Vücudumuza radyosyon almak ileride kanseri tetikleyen bir unsur olduğunu yapılan araştırmalarla anlayan uzmanlar mamografi çekme tavsiyesini iki senede bire çıkardılar.

29 Eylül 2014 Pazartesi 10:36
Mamografi çekilmenin tehlikeleri, Mamografi riskleri






Mamografi çekilmenin tehlikeleri, Mamografi riskleri , Mamografi çektirirken sizi bekleyen tehlikeler?

Amerika Birleşik Devletlerinde bir tıp araştırma dergisinin yaptığı araştırmaya göre kadınlara erken teşhis için 40 yaşından sonra her yıl bir kez mamografi çektirmek radyasyon almak gibi bazı sağlık risklerini beraberinde getiriyor. Her yıl mamografi çektiren kadınlarda stres, radyasyon almak ve diğer sağlık bozulmaları gözleniyor. Amerikalı doktorlar meme kanserini erken teşhis için 40 yaşından sonra her yıl bir defa mamografi çektirmek tavsiyesinden vazgeçtiler. Artık 50 yaşından sonra iki senede bir mamografi çektirmenin meme kanserini erken teşhis için yeterli olacağını ve sağlık risklerini de en aza indireceğini belirtiyorlar.

Her sene mamografi çektirmeli miyiz?

Her sene radyasyon ortamında kalmak vücutta radyasyon birikmesine neden olabilir. Bu nedenle 50 yaşını tamamlamış kadınların iki senede bir mamografi çektirmeleri öngörülüyor. Tabi ki bu herhangi bir şikayetleri  olmadığı zaman geçerli. Şikayeti olanların bir an önce bir hekime başvurmaları gerekiyor.


Son Güncelleme: 29.09.2014 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.