Meğer bir simit hiçte masum değilmiş!

Sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli simidin besim değerini açıkladı...

28 Aralık 2015 Pazartesi 12:58
Meğer bir simit hiçte masum değilmiş!






Meğer bir simit hiçte masum değilmiş!

Aslında besinlerin kendisini zararlı ya da yararlı diye nitelendirilemeyeceğini belirten Taylan Kümeli “Besinin tüketim tarzı onu zararlı ya da yararlı yapar” dedi.

Simidin dört dilim ekmeğe eşdeğer olduğunu belirten Kümeli, “Siz eğer dört dilim ekmeği yemeyi göze alıyorsanız yiyin afiyet olsun simidi. Ama eğer kahvaltıda bir dilim ekmek yiyorsanız, öğlen öğününüzü bir simit olarak tüketecekseniz bunu da tek başına değil, peynir, domates ve bir bardak çay ile yapabilirsiniz. Bu kötü bir şey değil. Ama bunu bir haftada hergüne yayarak yapmamak lazım. Gün atlayarak yapın. Ama ikindi öğünü olarak simit tüketecekseniz bir bütün simit yemek yerine yarım simit yiyin. Yarım simidin yarısını da saklayın. Buzdolabının üst kısmına poşetle koyabilirsiniz. Tekrar kullanmak istediğinizde ekmek kızartma makinasında ısıtabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Vücudumuzun çok değerli olduğunu söyleyen Kümeli, “Açlık, sizin onu, vücudu yönlendirmenizle şekillenen bir duygu. Eğer siz açlığı çok fazla tetiklerseniz o sizi hep daha fazla yedirmek üzere yönlendirir. Siz onu kontrol ederseniz o sizin verdiklerinizle yetinmeye başlar. Dolayısıyla evet bir simit yensin karşı değilim ama bir simit 4 dilim ekmeğe eşdeğer. Ona göre yiyin” ifadelerine yer verdi.

Simidin yağlı tohum olduğunun da altını çizen Kümeli, ”Bütün yağlar bir tohumdan elde edilir, ay çiçek yağı keten yağı gibi. Simitteki miktarına göre bir çay kaşığı yağ yemiş kadar olursunuz. Bir gram yağda da 9 kalori var. O da çok masum bir şey değil yani. Ama dozunda tutar yarım simit yerseniz sıkıntı olmaz” dedi.
Son Güncelleme: 28.12.2015 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.