Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nin uluslararası başarısı

15 Nisan 2015 tarihinde Londra’da gerçekleşen Medical Travel Journal Awards’da “Yılın Uluslararası IVF Merkezi” seçildi.

05 Mayıs 2015 Salı 10:08
Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nin uluslararası başarısı






Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nin uluslararası başarısı

15 Nisan 2015 tarihinde Londra’da gerçekleşen Medical Travel Journal Awards’da “Yılın Uluslararası IVF Merkezi” seçildi.

Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi, uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini ekledi. Geçen yıl Almanya’da Uluslararası Grant For Fertility Innovation Araştırma Ödülü’ne layık görülen merkeze bir ödül de İngiltere’den geldi.

Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi, 15 Nisan 2015 tarihinde Londra’da gerçekleşen Medical Travel Journal Awards’da “Yılın Uluslararası IVF Merkezi” seçildi.

IMTJ, dünyaca bilinen ve saygınlığı olan bir İngiliz dergisi ve dünyanın dört bir yanındaki hastalar için çok önemli bir referans kaynağıdır. Medikal turizmin yaygınlaşmasına öncü olan dergi sayesinde hastalar, en iyi Medical Travel Journal (IMTJ) Awards’a, (www.imtj.com) göre dünyanın dört bir yanından sağlık merkezlerine başvuru yapmaktadır. Ödüller 13 kategoride verilmektedir. Ödüllerde, merkezlerin hizmet kalitesi, uluslararası hasta potansiyeli, hasta güvenliği, bakımı ve memnuniyeti, merkezin kendi alanında elde ettiği başarılar göz önünde bulundurulmaktadır.

“TÜRKİYE’NİN EN FAZLA UYGULAMA YAPAN TÜP BEBEK MERKEZİ”

Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi ve Dünya Preimplantasyon Genetik Tanı Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Semra Kahraman, Türkiye’ye ve Memorial Hastanesi’ne bu alanda dünyadaki en prestijli ödüllerden birini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ödül süreci hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin tek merkezde en fazla tüp bebek tedavisi yapan ve yurtdışından en fazla vaka başvurusu alan merkeziyiz. Yılda 3200 civarında vakaya tüp bebek tedavisi uygulamaktayız. Hastalarımızın %20’si yurtdışından ileri teknikleri uygulatabilmek amacı ile merkezimize başvurmaktadır. Başarılı gebelik sonuçlarımız ve uygulamalarımız nedeniyle yurtdışından gelen hastalar, internet forumlarında hastanemizi ve bölümümüzü birbirlerine tavsiye etmektedir. Yaklaşık 58 farklı ülkeden merkezimize hasta başvurusu olmaktadır. Ayrıca Türkiye’de kendi alanımızda gerçekleştirdiğimiz ilkler, preimplantasyon genetik tanı konusunda yapmış olduğumuz başarılı uygulamalar ve dünya literatüründe prestijli dergilerde yer alan çok sayıda çalışmalarımız, Türkiye’de ilk ISO 15189 akreditasyon belgesine sahip Tüp Bebek Merkezi olmamız gibi diğer faktörler de ödülü kazanmamızda önemli rol oynadı” dedi.

“DÜNYADA REFERANS MERKEZİ”

Prof. Dr. Semra Kahraman, Memorial Şişli Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin hizmet kalitesi sayesinde dünyadaki diğer merkezler arasında öne çıktığını şu sözlerle ifade etti:

“DÜNYANIN HER YERİNDEN HASTALARA HİZMET VERİYORUZ”

Dünyanın her yerinden hasta başvuruları olduğunu da belirten Prof. Dr. Semra Kahraman, yurtdışında vakaların merkezimizi tercih etmelerindeki en önemli nedenlerinden birisi, bu ülkelerin büyük bir kısmında tüp bebek standartları bizim ülkemizde olduğu kadar gelişmiş değil. Dolayısıyla hastalar daha ileri teknolojilerden faydalanmak için, daha iyi gebelik sonuçları elde etmek için buraya geliyorlar. Bazı ülkelerden gelen hastalarımız ise oradaki tıbbi yaklaşımlara ve yapılan tedavilere güvenmedikleri için geliyorlar. Merkezimize yakın ülkeler dışında dünyanın her yerinden hastalar başvuruyor. Amerika’dan ve Avrupa’dan gelen hastalar için en önemli neden ise ileri teknolojilerin Amerika ve İngiltere gibi ülkelere göre, bizim ülkemizde daha uygun maliyetlerle yapılıyor olması ve başarı açısından herhangi bir farklılığın bulunmuyor olması” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İLK AKREDİTE TÜP BEBEK MERKEZİ MEMORIAL”

Türkiye’nin ilk ISO 15189 kalite belgesi ile akredite tüp bebek merkezi olduklarını da dile getiren Prof. Dr. Semra Kahraman, “ISO 15189 Kalite belgesi’ni elde etmek için yaklaşık 4 yıla yaklaşan bir ön hazırlık yaşadık. Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK), bu hazırlık süreci sonrasında tüp bebek laboratuvarımızı denetledi. ISO 15189 kalite belgesi alan Avrupa’da 9. Asya’da ise ilk merkeziz. Belgenin en önemli özelliği hasta güvenliğini korumak, hastalar için başarılı uygulamalar yapılabilecek altyapının ve kalite kontrolünün sürekliliğini kontrol etmektir. Bu yıl 4. kez bu belgeyi tekrar almaya hak kazandık. Üreme Genetiği laboratuvarımız da aynı belge için bu sene denetlendi” dedi.

TÜP BEBEK MERKEZİ SEÇERKEN…

Merkez seçiminde en önemli noktalardan ilki infertilite nedeninin doğru tanımlanabilmesi ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanabileceği alt yapıya ve bilgi birikimine sahip merkezlerin doğru şekilde araştırılabilmesidir. Merkezin tüp bebek tedavisindeki tecrübesi, geçmişi, kaç yıldır bu tedavileri uyguladığı, güvenirliliği, bilinirliliği, diğer hekimlerin bu merkez hakkındaki görüşleri ve tavsiyeleri, merkezin tüp bebek tedavisindeki başarı oranı ve etik olarak doğru uygulamalar yapan bir merkez olması çok önemlidir. Merkez kaç yıldır hizmet vermekte, hangi işlemler uygulanabilmekte, en son teknolojileri uygulama becerileri, yılda kaç tüp bebek vakası uygulandığı, merkezde çalışan personel sayısı, merkezin kendi alanında yayınlanmış uluslararası çalışmaları da merkez seçiminde araştırılması gereken noktalardır.
Son Güncelleme: 05.05.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.