Meral Karadağ: Kısırlaşıyoruz....

Ekranların sevilen ismi Meral Karadağ İyigünler.net'e özel samimi açıklamalarda bulundu..

29 Kasım 2016 Salı 15:01
Meral Karadağ: Kısırlaşıyoruz....






Sağlığın güvenilir ismi, Kanal 24'ün gülen yüzü Meral Karadağ ile programından bahsettik ve bilinmeyen yönleri hakkında merak edilenleri konuştuk..

Televizyonculuk hikayeniz nasıl başladı?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden 1993 te mezun oldum mezuniyet öncesi özel tv lerin kuruluş dönemiydi ve TGRT tv nin açılışı öncesinde fakülteden hocam olan Kenan Akın ile muhabirlik için görüştüm o beni spikerlik sınavlarına girmem konusunda yönlendirdi arka arkaya sınavlar ve dört aylık bir eğitimden sonra spiker olarak göreve başladım ancak gazetecilik eğitimim olduğu için zaman içinde muhabirlik, editörlük, haber program yapımcılığı, köşe yazarlığı, haber müdürlüğü gibi görevlerde bulundum hatta gezi yazarlığı dahi yaptım..
Sağlık programıyla ilk tanışmam Sevgili Tuncay Özkan ın isteğiyle SKYTÜRK te oldu bir yıl kadar bir sağlık programının sunuculuğunun ardından uzun yıllar sonra 2009 da 24 tv den gelen teklifle SAĞLIK MERKEZİ programına başladım bu kez yapımcı ve sunucu olarak tüm programa imzamı attım sanırım 3000 in üzerinde sağlık programı yaptım aslında bu bir rekor

Programa nasıl hazırlanıyorsunuz?

Konuları biraz izleyicilerle biraz gündeme göre biraz da sağlık profesyonelleriyle birlikte belirliyoruz.
Programda tıp dünyasındaki yeni gelişmeleri aktarıyoruz, yeni jenerasyon tedavileri halka aktarıp bilgilendirmek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.. Konu belirlendikten sonra vaka çekimleri gerçekleştiriliyor konuk olacak uzmanla hangi eksende konuyu ele alacağımızı belirleyerek çerçevelendiriyor ve ekranda herkesin anlayacağı ifadelerle 25-30 dakikalık sürede izleyiciden gelen sorulara cevap veriyoruz..

Uzun yıllardır sağlık üzerine program yapıyorsunuz. Sizi bu denli izlenir kılan şey nedir sizce?

Öyle düşünüyorsanız çok teşekkür ediyorum.. Televizyonculuk samimiyet gerektiriyor başarı bana göre samimiyetten geliyor..
Ekranda ukalalık yapan yapay olan kabul görmez bu çok nettir, haber kanalı için fazla gülen bir ifadem var ha yayında izleyiciyle ağladığım olmadı mı? Çok oldu.. Özellikle kanser tedavisi görenler anne olmak isteyip olamayanlar evladını kaybedenler aradığında dayanamayıp ben de başlıyorum burnumu çekmeye.. Sinirimi, mutluluğumu, hezeyanımı saklama kabiliyetine sahip değilim bu belki de dezavantaj emin değilim.. Konuk doktorlar bile yayında mıyız evinizde mi anlamadık diyerek çıkıyorlar yayından.. Onları rahat ettirip halkla buluşturmayı başarıyorsam ne mutlu



Hayatta sizi güçlü kılan en büyük dayanağınız nedir?

Ailem.. Çok şükür sonsuz sevgi ile büyüttüler. Onların arkamda olduğunu bilmek en büyük huzurum ve mutluluğum..

Sağlık programlarında halk daha çok hangi konuya duyarlı?

Kısırlık tedavisi çünkü giderek kısırlaşıyoruz.. Obezite, kanser tedavisi ve güzellik genç kalmanın sırları.

Bir sağlık programı yapımcısı olarak ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunu nedır?

Obezite çok yaygın giderek kilo alan bir toplum olduk, diyabet, tansiyon ve tabi psikolojik sorunlar

Kendimi 6 kelime ile anlatayım üçü şahane yanlarım,üçü cadılıklarım

Kendinizi üç kelime ile anlatın desem....

İnsanın kendini anlatması hele üç kelimeyle çok zor ben altı kelime ile anlatayım üçü şahane yanlarım, üçü cadılıklarım (Gülüyor)
dürüstlük, merhamet, vicdan
fevrilik, dobralık, sabırsızlık

                                                                   SÖYLEŞİ: GÖZDE KILIÇASLAN

Son Güncelleme: 29.11.2016 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.