Mide küçültme operasyonu sonrası deformasyon bozuzluğuna dikkat

28 Kasım 2018 Çarşamba 05:49
Mide küçültme operasyonu sonrası deformasyon bozuzluğuna dikkat






Mide küçültme operasyonu sonrası deformasyon bozuzluğuna dikkat

 
Obeziteyle mücadelede mide küçültme operasyonları sonrasında sık yaşanan, yüz ve beden deformasyonuna karşı hastaları uyaran estetik cerrah Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu "Giderek artan ve kısa sürede çok hızlı ve aşırı kilo kaybına neden olan mide küçültme veya kelepçe operasyonları sonrasında her yıl yüzlerce kişinin beden ve yüzünde sarkmalarla dikkat çeken deformasyonlar görülmekte" dedi. 

Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu 'Bu gibi sorunlar yaşayan kişilere yönelik deri düzeltme ve vücut şekillendirmeleri için “bodylifting” afı verilen tek seanslı operasyonların mümkün olduğunu' söyledi.

 
Mide küçülterek kilo vermek isteyenler aman dikkat. 

Yanlış ve kontrolsüz beslenmeye veya genetik yatkınlığa bağlı giderek artan Morbid Obesite hastalarına gerçekleştirilen mide küçültme veya kelepçe ameliyatları sonrası kısa sürede kaybedilen aşırı kilolara bağlı oluşan yüz/beden deformasyonları ile deri sarkmalarının tek seansta düzeltilmesi operasyonlarına genel olarak bodylifting işlemleri diyebiliriz. 


FAZLA YAĞLAR ALINARAK EKSİK BÖLGELERE TAŞINIYOR
 

Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu Mide küçültme operasyonları sonrası oluşabilecek deformasyonlara karşı bir diğer uygulamanın ise, vaser liposuction ile beden bölgesindeki istenmeyen yağ fazlalıklarının alınarak ihtiyaç duyulan kalça, bacaklar gibi farklı beden alanlarına verilmesi işlemleri olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu  bu konuda şu bilgileri verdi: Tek seansta yapılan vücut şekillendirme (toparlama, 360bodylifting) ameliyatları hastanın sağlığını riske atmadan planlanması gereken düzeltme işlemleridir. Hastaya biyopsikososyal ve estetik açıdan son derece büyük katkılar sağlayan bu işlemlerin en önemli özelliği kalıcı olmaları, şüphesiz kazandırdıkları öz güven, ameliyat izlerinin saklı olabilmesi ve hastalara yeni bir yaşam modeli önermeleridir. Bu tür ameliyatlarda sıklıkla meme, karın ve kol sarkmaları beraber ve tek seansta düzeltilir.


Vaser liposuction ile vücut şekillendirme işlemleri bodylift ameliyatlarından farklı olarak dikiş gerektirmeyen yine genel anestezi altında yapılması gereken ve kişiye özgü estetik beklentileri karşılama gücündeki tek seanslı cerrahi işlemlerdir. 

Özel bir teknikle (vaserlipo) toplanan yağ dokuları zayıf, sarkmış ve şekilsiz diğer vücut alanlarında deri altına veya kas içine verilerek yeni profil ve kontur yeniden tasarlanır. 


Her iki işlemde tam teşekküllü hastane ortamlarında, deneyimli plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmeli, ameliyat önce ve sonrasına ait beklenen veya beklenmeyen tüm yan etkiler ile iyileşme süreci hasta ile detaylı paylaşılmalıdır. 

Yaklaşık 3 saat kadar sürecek olan her iki uygulama sonrasında da hastanede kalma süresi ortalama bir gün, korse giyme süresi 15 gün, işe dönebilme zamanı 7-10 gündür. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.