Mide sorunu yaşayanlar aman dikkat

Nefesin öneminin kavranması için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet, nefes ne kadar iyi olursa tüm organların ve sistemin o kadar iyi çalıştığını söyleyerek mide rahatsızlıkları ile nefes ilişkisine dair açıklamalarda bulundu.

28 Kasım 2018 Çarşamba 03:39
Mide sorunu yaşayanlar aman dikkat






Mide sorunu yaşayanlar aman dikkat


Mide problemi olanlarda çoğunlukla nefes karın boşluğuna gitmiyor! Bu tesbit Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet'ten geliyor..

Nefesin öneminin kavranması için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet, nefes ne kadar iyi olursa tüm organların ve sistemin o kadar iyi çalıştığını söyleyerek mide rahatsızlıkları ile nefes ilişkisine dair açıklamalarda bulundu.

Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Fidan Karamehmet, mide rahatsızlıklarının birçoğunun dehşet ve aşırı korku kaynaklı olduğunu söylüyor ve sadece asitli gıdalar tükettiğimizde değil, korktuğumuzda, paniğe kapıldığımızda, yaşamın doğal akışı içinde endişeli olduğumuzda da midenin aşırı asit salgılamaya başladığını belirtiyor. Korktuğumuzda, endişelendiğimizde nefesimizi tutmamızın sonucunda nefesi limitleyici alışkanlıkların geliştiğini ve nefesin kapasitesinin azaldığını belirten Nevşah Karamehmet, mide bulantısı, ülser, mide ekşimesi gibi problemlerin nefes alışkanlıkları ile ilişkisine dikkat çekiyor.

Mide sorunu yaşayanlar bunları da yaşıyor!

"Mide problemi olan kişilerde nefesin karın boşluğuna gitmediğini, çalışma yaparken orada bilye büyüklüğünde bir katılığın elime geldiğini tecrübe ediyorum. O katılık, aslında kontrol noktası. Bu kişilerin yaşamı kontrol etme, bunu yapamadıklarında da paniğe kapılma ve korkma eğilimi var" diyen Nefes Uzmanı Nevşah Karamehmet, mide sorunu yaşayan kişilerde uyku düzeni bozuklukları, kabus görme, aşırı gergin ve panik halinde uyanma gibi durumlara da sıkça rastladığını belirtiyor.

"Mide, yaşamı sindirebilmenin de sembolü"

"Mide, besinleri taşıyan organ olarak, yeni fikirleri ve deneyimleri hazmedebilmeyi, yaşamda yeni bir adımı kolayca atabilmeyi ve ilerleyebilmeyi temsil eder. Bir bakıma yaşamı sindirebilmenin sembolüdür" sözleriyle mide problemli kişilerin yeniliklere açık olmadıklarını ve yaşadıkları olayları kabullenmekte de zorlandıklarını belirten Nevşah Karamehmet, "Değişime karşı koyduğumuz zamanlarda midemiz bulanır. Hazır olmadığımızda yaşanan hamileliklerde daha fazla mide bulantısı olmasının sebebi budur. Alıştığımız yaşamdan yeni, bir başka deneyime geçiyoruzdur ne de olsa. Kendimizi, özümüzü unutup gerçekten uzaklaştığımızda ve kendimizi aşırı yorduğumuzda da midemiz bulanır. Yaşamımızın çok yoğun dönemlerinde, iş, seyahat, her seviyede tempomuz yükseldiğinde de mide bulantısı olabilir" bilgisini veriyor.

Yaşamı kontrol edemediğimiz hissine kapıldığımızda nefesimizi tuttuğumuzu ve kendimizi aşırı kasmamız sonucunda da nefesi kısıtladığımızı söyleyen Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet, "Ülser ve gastritin meydana gelmesi, bu korkunun daha da arttığının göstergesidir" diyor.

Hastalıkların kökeninde düşünceler var

"Hastalıkların oluşmasının kökeninde yatan şey düşünceler. Bu düşünceleri nötr hale getirmek, gerçekten şifalanmak, ömür boyu sağlıklı, bütün ve dinç kalmak istiyorsak, zihin ve nefes alışkanlıklarımızla çalışmak zorundayız" diyen Nevşah Karamehmet, hastalıklara zihnimizde, yaşam alışkanlıklarımızda ve nefesimizde yaptığımız yanlış seçimlerin fiziksel seviyeye yansıması olarak bakabilirsek hepsini çözebileceğinizi, daha da önemlisi hastalıklardan korunabileceğimizi belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.