Moodist'ten kumar bağımlılığıyla mücadeleye destek

- Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi, Türkiye'de ilk kez uygulanan kişiye özel tedavi programı ile ülke çapında başlatılan kumar bağımlılığıyla mücadeleye destek olacak

22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:18
Moodist'ten kumar bağımlılığıyla mücadeleye destek






İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Türkiye'de ilk kez uygulanan kişiye özel tedavi programıyla kumar bağımlılığı ile mücadeleye destek olacak.

Moodist açıklamasına göre, kumar oynatılan mülklerin mühürletilmesi, özendirici reklamların yasaklanması, kumar sitelerine girişin engellenmesi, gençlerin ve çocukların eğitilmesi gibi maddeleri içeren eylem planında devletin pek çok kurumu ortak olarak yer alacak.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi, Türkiye'de ilk kez uygulanan kişiye özel tedavi programı ile ülke çapında başlatılan kumar bağımlılığıyla mücadeleye destek verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel şunları kaydetti:

"İnternet sayesinde kolayca erişilen ve her bilgisayara, her cep telefonuna kolayca sızan online oyunlar kumar bağımlılığı gerçeğini korkutucu düzeylere çıkarıyor. İlkokul çocukları dahi bu online oyunları oynuyor ve kumar bağımlısı oluyor. Para veya başka kazançlar için şans oyunları oynama olarak tanımlanan kumar, biz fark etmesek de günlük hayatımızın içinde. Etrafımızda pek çok kişi kumar bağımlısı ve bununla tek başına savaşmak zorunda olduğunu düşünüyor."


- "Kayıp genellikle katlanarak devam eder"


Kumar bağımlılığının; kişisel, ailevi veya mesleki hedefleri bozan, sürekli ve yineleyen uygunsuz kumar oynama davranışı olarak tanımlandığı bilgisini veren Ögel, kumar oynayan insanların genelde yanıltıcı bir kontrol hissi taşıdıklarını ve kumar bağımlısının sorunlarını tek başına çözmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Ögel, söz konusu kişilerin bu nedenle kaybettikleri parayı kazanmak için tekrar tekrar kumar oynamayı sürdürdüklerini ama kaybın genellikle katlanarak devam ettiğini dile getirdi.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi olarak Türkiye'de ilk kez kişiye özgü bir tedavi modeli olan Kumar Bağımlılığı Tedavi Programını hayata geçirdiklerini aktaran Ögel, şu ifadeleri kullandı:

"Bu programın amacı, kişinin kumar oynama davranışını tanımlayarak, risk düzeyini belirlemek ve kişiye özgü tedavi ve terapi hizmeti sunmak. Program hasta, tedavi ekibi ve ailenin birlikte ve koordine çalışmaları üzerine kurulu.

Kumar bağımlılığı tedavi programının diğer önemli özelliklerinden biri ise kişiye özgü planlandığından, yüz yüze görüşme dışında online tedavi seçeneklerine de uygun olmasıdır. Kumar bağımlılığı tedavi programı kapsamında klinik değerlendirme, ilaç tedavisi, bireysel terapiler, kişisel iyileşme programı, grup terapileri ve aile grup terapileri gibi hastaya özgü ve bütüncül bir yaklaşımla hastalarımızın kumar oynama davranışının önüne geçmesi sağlanmaya çalışılmakta."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.