PLASTİK CERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

DENİZLİ'de 4 yıl önce 5 yaşındayken kaynar su dökülmesi sonucu genital bölgesinde yanık oluşan, testislerinden biri yanmadan dolayı kanalda sıkışan 9 yaşındaki A.D., Servergazi Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Dr....

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:05
PLASTİK CERRAHİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU






DENİZLİ'de 4 yıl önce 5 yaşındayken kaynar su dökülmesi sonucu genital bölgesinde yanık oluşan, testislerinden biri yanmadan dolayı kanalda sıkışan 9 yaşındaki A.D., Servergazi Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Dr. Mustafa Öksüz, tıp literatüründe ender rastlanan ve üç saat süren operasyonla testisin olması gereken yere yerleştirilip, yanan bölgenin de temizlenerek bacağından alınan dokunun yerleştirildiğini söyledi.
Olaydan sonra çeşitli ameliyatlar geçiren A.D.'nin Servergazi Devlet Hastanesi'nde plastik cerrahi uzmanı Dr. Mustafa Öksüz tarafından yapılan muayene sonucu ailesi de ikna edilerek ameliyatına karar verildi. Dr. Öksüz tarafından üç saat süren bir ameliyatla A.D.'nin yanığa bağlı hasarlı doku altında kalmış kanalı açılarak testisi olması gereken yere yerleştirildi, sağ bacağında uyluk hareketini kısıtlayan hasarlı doku temizlenip, sol bacağından alınan deri temizlenen bölgeye yerleştirildi. Ameliyatın ardından bir süre takip edilen ve sağlığına kavuşan A.D. taburcu edildi.
Operasyonu gerçekleştiren Dr. Öksüz, tıp literatüründe ender rastlanan bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirtip, "Hastamızın 4 yıl önce kasık bölgesi sıcak su dökülmesi sonucu yaygın bir şekilde yanmış ve hasta daha önce çeşitli operasyonlar geçirmiş. Yanık sonrası iyileşme sürecinde oluşan kötü iyileşen doku özellikle sağ uyluk eklem bölgesinde hareket kısıtlılığına neden olmaktaydı. Ayrıca yanık sonrası kötü iyileşen kanal bölgesinde testislerinden biri sıkışmıştı. Bu bölgede oluşan mevcut hasarlı dokuları temizledikten sonra sağ uylukta hareket kısıtlılığı giderildi ve sağ testisin yerleşebileceği bir alan oluşturuldu. Daha sonra sol uyluktan alınan deri yamasıyla doku onarımı tamamlandı. Böylelikle hem hastanın bacak hareketindeki kısıtlılık onarıldı hem de ileride üreme fonksiyonlarında herhangi bir sıkıntının yaşanması testisin yerine yerleştirilmesiyle önlenmiş oldu. Hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.