Prof. Dr. Baran: Kansere yakalanma riski erkeklerde daha fazla

KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Deneysel Hematoloji Derneği’nin düzenlediği kongrede konuşan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, "Kansere yakalanma riski erkeklerde 1...

19 Nisan 2015 Pazar 12:28
Prof. Dr. Baran: Kansere yakalanma riski erkeklerde daha fazla






KAYSERİ, () - KAYSERİ'de Deneysel Hematoloji Derneği’nin düzenlediği kongrede konuşan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, "Kansere yakalanma riski erkeklerde 1 milyonda 443 bin iken, kadınlarda 1 milyonda 378 bin. 10 sene önce kanser, insan ölümlerinden sorumlu 4’üncü hastalıkken, şu anda kalp ve damar hastalıklarından sonra geliyor" dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve AGÜ’nün katkılarıyla, Deneysel Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi’nde, ’Omiks Çağında Moleküler Hematoloji’ konulu konferans veren AGÜ Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, kanser kanserle ilgili yaptığı çalışmalara değindi. Knaserin hızlı tanısına dönük proje üzerinde çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Baran, iki türlü hematoloji olduğuna ve kendisinin, kanserle ilgili olan hematoloji üzerine çalıştığını kaydetti.
Kanserin, insan ölümlerinde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini ifade eden Prof. Dr. Baran, şöyle konuştu:

"Kanserin bu hızda devam etmesi halinde, önümüzdeki 10-15 yıl içinde, ölümlerden sorumlu birinci hastalık olacak. Ancak, yaptığımız çalışmalarda, küçücük bir kan damlasıyla kanserin tanısını ve teşhisini yapabilecek konuma geldik. Yaşam süresi boyunca bir insanın kansere yakalanma riski, erkeklerde 1 milyonda, 443 bin iken, kadınlarda 1 milyonda 378 bin civarındadır. Bundan 10 sene önce, kanser insan ölümlerinden sorumlu 4’üncü hastalık iken, şu anda sadece yüzde 3.8’lik bir farkla, kalp ve damar hastalıklarından sonra geliyor. Kanser dolayısıyla ölümler, yüzde 22.8’lerdeyken, kalp damar hastalıkları dolayısıyla ölümler yüzde 26’larda."

FOTOĞRFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.