Sağlık Bakanlığı: Adana'daki vakaya KKKA'ya teşhisi kondu

ANKARA () - SAĞLIK Bakanlığı, son günlerde bazı basın yayın organlarında "Adana'da Öldüren Virüs Paniği" ve "Panik Devam Ediyor" şeklinde yer alan haberlere konu durum ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,...

08 Temmuz 2015 Çarşamba 18:54
Sağlık Bakanlığı: Adana'daki vakaya KKKA'ya teşhisi kondu






ANKARA () - SAĞLIK Bakanlığı, son günlerde bazı basın yayın organlarında "Adana'da Öldüren Virüs Paniği" ve "Panik Devam Ediyor" şeklinde yer alan haberlere konu durum ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Adana İli Tufanbeyli İlçesi ikametli S.Ö. ve M.Ö adlı vefat eden kişilere ait numuneler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları Daire Başkanlığı Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında incelenmiş olup Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konulmuştur" denildi. 
Konuya ilişkin gerekli incelemelerin Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde yürütüldüğünün vurgulandığı açıklamada, "Bu kapsamda, Adana İli Tufanbeyli İlçesi ikametli S.Ö. ve M.Ö adlı vefat eden kişilere ait numuneler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları Daire Başkanlığı Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarında incelenmiş olup Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konulmuştur. Cenazeler, hastalıkla ilgili yürürlükte olan mevzuat doğrultusunda hazırlanarak usulüne uygun defnedilecektir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ülkemizde görülen zoonotik bir hastalıktır. Hastalık insanlara başlıca kene tutunması veya keneyle temas neticesinde bulaşmaktadır. Bunun yanı sıra viremik dönemdeki hayvanların ve hasta kişilerin kan ve vücut sıvılarına korunmasız temas edilmesiyle de bulaşabilmektedir. Geçmiş yıllarda da Adana ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları ve bu hastalığa bağlı ölümler tespit edilmiştir. Bölgede görülen hayvan ölümleriyle ilgili incelemelere ise ilgili kurum tarafından devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.