Sağlıkçılar fiili hizmet zammı istiyor

GAZİANTEP’te, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri; fiili hizmet zammı, sabit ödemelerin iki katına çıkarılarak emekliliğe yansıtılması ve çalışma koşullarının sağlıklı hale getirilmesini istedi. Öğle saatlerinde Dr. Ersin...

30 Nisan 2015 Perşembe 14:42
Sağlıkçılar fiili hizmet zammı istiyor






GAZİANTEP’te, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri; fiili hizmet zammı, sabit ödemelerin iki katına çıkarılarak emekliliğe yansıtılması ve çalışma koşullarının sağlıklı hale getirilmesini istedi.
Öğle saatlerinde Dr. Ersin Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sendika üyeleri, seçim sürecinde siyasilerin vaatlerinin havada uçuştuğunu ancak kendilerinin boş vaat değil haklarını istediklerini ifade etti. İnsanüstü çabayla insanlık dışı koşullarda açlık sınırı altında ücretle çalıştıklarını öne süren grup adına konuşan SES Şube Başkanı Zeynep Şen, "Fiili hizmet zammı istiyoruz. Çünkü; haftada 40 saat olan yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalışıyoruz. Yıpranmamıza rağmen sağlık hizmetlerinin ağır ve tehlikeli işler olduğu değerlendirilmesine rağmen yıpranma payı ödenmiyor. AKP iktidarı her seçim öncesi yanına yandaşı olan sendikayı da alarak sağlık çalışanlarını boş vaatlerle oyalıyor" dedi.
Sabit ödemelerin iki katına çıkarılarak emekliliğe yansıtılması ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ettiklerini de anlatan Şen, "İhtiyaç molası dahi vermeden, performans baskısı ve şiddet baskısı altında sağlıksız koşullarda düşük ücretle, esnek ve kuralsız insanüstü bir çabayla çalışıyoruz. Sağlık emekçileri performansa dayalı ücretlendirme ile çalışırken ve emeklilikte açlık sınırında yaşamaya mahkum ediliyor. Bunun için fiili hizmet zammı hakkımızı alana, sabit ödemeler iki katına çıkarılarak emekliliğe yansıtılana ve çalışma koşullarımız sağlıklı olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.