Sahte Balcılar, bu kongreyi sevmeyecek: İTÜ bal işine el attı

Arı logosuyla dünyanın en eski üniversiteleri arasında yer alan İTÜ, sahte balcıları korkutan bir girişime ev sahipliği yapıyor.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 14:54
Sahte Balcılar, bu kongreyi sevmeyecek: İTÜ bal işine el attı






Sahte Balcılar, bu kongreyi sevmeyecek: İTÜ bal işine el attı

Türkiye'de gıda konusunda son yılların en çok tartışılan konusu sahte bal İTÜ'de düzenlenen bir konferansta masaya yatırılacak.
"Kovandan Sofraya 2015 - Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi”, 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenecek. Kongre kapsamında Uluslararası Bal Yarışması da gerçekleştirilecek. Kongrede balda ve diğer arı ürünlerinde hile başta olma olmak üzere tüm gıda güvenliği sorunları ele alınacak.

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) işbirliği ile düzenlenecek “Kovandan Sofraya 2015” İstanbul Steigenberger Hotel Maslak’ta (Eski Sheraton Otel) düzenlenecek.  Sektör temsilcilerini, bilim insanlarını, arıcılık ve arı ürünleri uzmanlarını bir araya getirecek kongrede, güncel konular ele alınacak, bilgi alışverişinde bulunulacak.

Kongre ile eş zamanlı olarak uluslararası sergi de gerçekleştirilecek. Sergi, paketleme firmaları, ithalatçılar, ihracatçılar, arı ürünleri üreticileri, arıcılık ekipmanı üreticileri, laboratuvar hizmetleri ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcileri arasında kapsamlı bir bilgi ve deneyim paylaşımı ortamı sunacak, yeni ürünleri inceleme fırsatı verecek.

Uluslararası Bal Yarışması

Kongre kapsamında düzenlenecek “Uluslararası Bal Yarışması” farklı ülkelerden birçok bal üreticisini bir araya getirecek. Uluslararası Bal Komisyonu (IHC) - Duyusal Analiz Grubu üyelerinden oluşacak seçici kurul tarafından ballar değerlendirilerek dereceye giren ürünler belirlenecek. Dereceye giren arıcılara ise sertifikaları ve ödüller verilecek. Ayrıca kongrede poster yarışması da düzenlenecek. Yarışmada ilk üç derece elde edenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Kongre sonrasında İSTKA tarafından desteklenen “Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi Projesi” kapsamında 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü YTÜ ‘de sektör çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay’ın hedefi sektörde mevcut Kobilerin ihtiyacı olan ar-ge konularının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve oluşturulacak ortak çalışma platformunda proje konularının tartışılarak üniversite sanayii işbirliğinin artırılması olarak belirlendi.
Son Güncelleme: 20.05.2015 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.