Selülit çözümü olan bir sorundur, Selülitten kurtulmanın yolları

Tam da yaz öncesi dönemde uzman kontrolünde, SDM ürünleri ile yapılacak altı haftalık düşük kalorili ketojenik bir beslenme programı ile yağ kaybı ve bedende 4-5 cm kadar incelme mümkün mü?

16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:56
Selülit çözümü olan bir sorundur, Selülitten kurtulmanın yolları






Selülit çözümü olan bir sorundur, Selülitten kurtulmanın yolları


Dünyada milyonlarca kadının sorunu selülit problemine SDM Diyeti farklı bir yaklaşım getiriyor. Diyetisyen kontrolünde SDM ürünleri ile yapılacak altı haftalık düşük kalorili ketojenikbeslenme programı, yağ kaybı ve 4-5 cm'e varan incelme sağlarken, haftada üç gün yapılan mikrosirkülasyon egzersizleri ve ödem atımını destekleyen bitkisel takviyeler ile selüliti bir seviye azaltmak mümkün oluyor

Ülkemizde beş yıldır faaliyet gösteren İtalyan asıllı SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri firması 2018 yılının başında medikal ağırlık kaybı alanında dünya lideri olan İspanyol PronoKal Group bünyesine katılarak gücüne daha da güç kattı. Temel stratejisi olarak sağlıklı beslenme ve ağırlık kaybının ancak uzman kontrolünde yapılabileceğinin altını çizen SDM'nin Türkiye'deki uzman diyetisyenleri beş yıldır aralarında sanatçı, oyuncu ve politikacıların da bulunduğu on binlerce kişiyi SDM ürünlerini kullandıkları beslenme programları ile sağlıklarını koruyarak zayıflatmayı başardı.

Son yıllarda Dünya Sağlık Örgütü'nün "estetik bir durum değil, tedavi edilmesi gereken bir hastalık" olarak tanımladığı selülit deri altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi ile oluşan, özellikle bacak, kol ve kalça bölgesinde toplanan bölgesel yağ kompozisyon ve dolaşım bozukluğu olarak tanımlanıyor. İstatistiklere göre selülit kadınların ruh halini etkiliyor, selüliti olan kadınlar bedensel olarak kendilerini saklama gereği duyuyor; yüzde  67'si selülitlerinden utanıyor , yüzde 13,3 düşük özsaygı ve izole olma isteği duyduğunu belirtiyor. Çözümsüz olduğunu düşünmelerine karşın kadınların yüzde 63'ü kendi istekleri,yüzde 20'si medyanın etkisi, yüzde 13'ü ise çevresindekilerin etkisi ile selülitin çözümünü aramayı sürdürüyor.

SDM tarafından geçtiğimiz günlerde Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleşen lansmana katılan yerli ve yabancı konuşmacılar; selülitin kadınların çoğunda bir dönem veya uzun süreli yaşanan bir sorun olduğu ve ergenlik sonrası kadınların yüzde  80'inin, doğum sonrası kadınların yüzde 85'inin ve menopoz öncesi ve sonrası vakaların yüzde 25'inin selülitten yakındığı dile getirildi.

Selülitin çözümünde öncelik yağdan kilo kaybı ve mikrosirkülasyonu artıran basit bir egzersiz programıdır. Bu konunun bilimini SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri ülkemize getirmiştir. Tam da yaz öncesi dönemde uzman kontrolünde, SDM ürünleri ile yapılacak altı haftalık düşük kalorili ketojenik bir beslenme programı ile yağ kaybı ve bedende 4-5 cm kadar incelme, haftada üç gün yapılan mikrosirkülasyonu artıran egzersizler ve ödem atımını destekleyici bitkisel takviye ile selüliti bir seviye kadar azaltmak mümkün olabilir. Literatürde selülit tedavisine ilişkin, enflamasyonu azaltan, toksin ve ödem atımını destekleyen C vitamininden zengin sebze ve meyveler, bitki ve baharatlar, doğru miktarda kafein alımı, yeterli lif ve su tüketimigibi bazı püf noktaların kişiye uygun şekilde önerilmesi ve programın en doğru şekilde uygulanması için uzman kontrolü gerekiyor.


SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri Hakkında

İspanyol PronoKal Group tarafından satın alınan SDM Bilimsel Beslenme ve Diyet Çözümleri Firması, yirmi yılı aşkın süredirAvrupa ve Amerika'da hizmet veren kilo kontrolü konusunda lider firmadır. Temeli düşük kalorili ketojenik diyete dayanan SDM diyet metodu ile ilgili ülkemizde ve yurt dışında yapılmış yüzlerce bilimsel yayın bulunmaktadır. SDM Firması, düşük kalorili ketojenik diyetleri uygulamayı kolaylaştırmak için kaliteli protein kaynaklarını gelişen gıda teknolojisi ile birleştirmiştir. Peynir altı suyu, yumurta, süt, bezelye gibi farklı kaynaklardan elde edilen yüksek kaliteli protein ve whey proteinlerini, çok çeşitli formlarda gıdaların üretilmesinde kullanmıştır. İnsan sağlığını korumayı öncelikli ilke edinen firma ürünsatışının gerçekleşebilmesi için diyetisyen kontrolünü zorunlu kılarak ülkemizde bu bilincin yerleşmesine de öncü olmuştur.

Düşük kalorili ketojenik diyetin uygulanabilmesi için gerekli protein, karbonhidrat ve yağ oranının çok ince bir hesapla bir araya getirilerek yapılması zorunludur.

Bilimsel kaynaklar bunun da ancak SDM ürünlerinde olduğu gibi özel hazırlanmış paketli gıdalar ile yapılabileceğini desteklemektedir. Son yıllarda akla gelen bir soruyu da cevaplamak gerekirse SDM firması ürünlerinde doğal kaynaklı proteinleri paketlemek ve bir araya getirebilmek için Avrupa Birliği Gıda Kodeksi ve TC Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Mevzuatına uygun şekilde minimum oranda ve sağlığı tehdit etmeyecek ölçüde katkı maddesi kullanır. Uzman kontrolünde yapılan diyeti uygulayanlar aynı zamanda firmadaki uzman diyetisyenler tarafından aranılarak takip ve motive edilir.

Firma, kilo kontrolü alanında fark yaratan ödem atımını destekleyici veya kilo kaybı sırasında kullanılabilecek multi vitamin ve benzeri besin desteklerini ithal etmektedir. Bugün tüm bu ürünler ve besin takviyeleri büyük ve prestijli özel hastaneler ve hastane zincirleri, diyet danışmanlık merkezleri seçilmiş eczaneler ve pek çok sayıda ünlü, sağlık alanında çalışan devlet büyükleri ve en büyük spor kulüpleri tarafından da güvenle tercih edilmektedir. Bilimsel sermayesine önem veren firma obezitenin çözümünde ülkemize batı trendlerini getirmekte ve bu konuya öncülük etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Selülit çözüm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.