Soğuk Algınlığının Şifası: Tavuk Suyu Çorba

Soğuk hava;insan metabolizmasında bazı değişikliklere sebep olduğu için başta yorgunluk, kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları, ruhsal sıkıntılar gibi vücut savunma mekanizmasını zayıf düşüren birçok başka hastalığa davetiye çıkartıyor

17 Ocak 2019 Perşembe 11:37
Soğuk Algınlığının Şifası: Tavuk Suyu Çorba






Soğuk Algınlığının Şifası: Tavuk Suyu Çorba


Soğuk havaların yurdun dört bir yanını sardığı kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip olan hasta sayılarında artış görülmekte. İşte bu dönemde zayıflayan vücut direncimizi nasıl koruyabiliriz ve hastalıklara karşı nasıl önlem alabiliriz soruları tekrar gündeme gelmeye başladı. Konuyla ilgili uzmanlar, tavuk suyunun insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak olduğunu, soğuk kış günlerinde sıklıkla karşılaşılan hastalıklara karşı vücudu koruduğunu söylüyor.


Soğuk hava;insan metabolizmasında bazı değişikliklere sebep olduğu için başta yorgunluk, kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları, ruhsal sıkıntılar gibi vücut savunma mekanizmasını zayıf düşüren birçok başka hastalığa davetiye çıkartıyor ve bunun sonucunda da soğuk algınlığına ve gribe yakalanma riskini artırıyor. Bu hastalıklardan korunmak için kış aylarında sağlıklı ve güçlü beslenmenin önemini vurgulayan uzman doktorlar, mineraller bakımından çok zengin olan tavuk suyu çorbanın, eklem ağrılarını hafiflettiği ve vücut kırgınlığının geçmesini sağladığı yönünde görüş birliğinde.

Tavuk suyu çorbanın içerisindeki maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirten uzmanlar; tavuk suyunun insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak olduğunu ve soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı vücudu koruduğunu belirtiyor.

Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengin bir besin olma özelliğini taşıyor. İçerisinde bulunan B2, B6 ve B12 vitaminleri ise kas, sinir sistemi, büyüme ve gelişme, sindirim ve bağışıklık sisteminin gelişimi gibi vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlıyor. Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki B2, B6 ve B12 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor. Kış aylarında hem içimizi ısıtan hem de içindeki minerallerle vücudumuzu koruyan tavuk suyu çorbanın sinüsleri açmada ve nefes alış verişini düzenlemede de etkili olduğu görülüyor.

Besin değeri ve kalitesiyle hem mide hem de kalp sağlığını koruyan tavuk eti sağlımızı olumlu etkiliyor. Konuyla ilgili uzmanlar, tavuk etinin farklı pişirilme yöntemleri ve ürün çeşitliliğinin yanında, sağlıklı baharatlarla da lezzetlendirilebileceği görüşünde. Ayrıca geniş ürün yelpazesiyle genç yaşlı herkesin damak zevkine hitap eden tavuk etinin hem sağlıklı, hem lezzetli hem de ekonomik bir seçim olduğunu da ekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.