TEİS: Eczacılar Suriyeli sığınmacılardan ilaç bedelini alamıyor

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Suriyeli hastalara ait reçeteleri karşılayan eczacıların 8 aydır ilaç paralarını almadıkları için mağdur olduklarını söyledi. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Saydan,...

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:49
TEİS: Eczacılar Suriyeli sığınmacılardan ilaç bedelini alamıyor






TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Suriyeli hastalara ait reçeteleri karşılayan eczacıların 8 aydır ilaç paralarını almadıkları için mağdur olduklarını söyledi. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Saydan, "Bu konuda en büyük sorunu İstanbul yaşarken, eczacılar eczane başına 100 ila 150 bin TL alacaklı durumdalar. Eczacıların daha fazla mağdur olmaması için yetkililer tarafından biran önce bu ödemelerin yapılmasının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Ödemelerin yapılmama nedenini ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılmaması olarak belirten Saydan yaptığı açıklamada, "En büyük sıkıntı İstanbul’da. İstanbul'da bulunan üye ve meslektaşlarımız, Suriyeli mültecilerin reçete bedellerini alamıyor. Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak eczane başına düşen 100 ila 150 bin liralık ödemelerin yetkililer tarafından biran önce yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Ödemelerin yapılmama nedeni, ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılamamasıdır. Haziran ayı fatura bedelleri ödenek olmadığı için AFAD tarafından bekletilmektedir. 2014 Temmuz-Aralık ayları arasında kesilen fatura bedelleri ise verilen reçetelerin kontrol edilmesi için İstanbul Kamu Hastaneleri sekreterliklerinde beklemektedir. Anadolu ve Avrupa yakasındaki sekreterliklerde bekleyen reçetelerin ilgili ve yetkili kurumlarca bir an önce kontrolünün yapılması gerekmektedir" dedi.

ECZANE HİZMETLERİ AKSAMA NOKTASINDA



Nurten Saydan açıklamasının devamında, "Suriyeli mültecilerin ilaç ihtiyaçlarını karşılayan, faturalarını kesen meslektaşlarımız, ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma gelmişlerdir. Eczane başına 100 bin lira ile 150 bin lira arasında AFAD dan alacağını tahsil edemeyen eczacılarımız mağdur olmuşlardır. 2015 yılının ilk ayındayız ve meslektaşlarımız haziran 2014 tarihli fatura bedellerini hala alamamış durumdadırlar" dedi.

ECZACILAR MAĞDUR



Nurten Saydan, üye eczacıların sendikayı arayıp 'Devlete güvenerek Suriyelerin ilaçlarını karşıladık, ama bedelini alamadığımız için mağdur olduk ve eczanelerimiz batma tehlikesi ile karşı karşıya' dediklerini haırlattı.




Saydan, Maliye Bakanlığı'nı konu hakkında bilgilendirdiklerini de belirtirken, "İlgili ve yetkili birimlerden Suriyeli mülteciler tarafından alınan ilaçların bedellerinin, verilen reçete kontrollerinin çabuklaştırılarak, ödenmesini sağlamasını ve eczacılarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi.



FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.