Uz.Dr. Bektaş: Anne sütü bebeğe göre salgılanır

Yaprak KOÇER/ SAMSUN, () - SAMSUN'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, anne sütünün erken doğan, zamanında doğan ve hasta bebeklerde farklı salgılandığını belirterek, "Araştırmalarda kız bebek, erkek bebek...

09 Mart 2015 Pazartesi 10:07
Uz.Dr. Bektaş: Anne sütü bebeğe göre salgılanır






Yaprak KOÇER/ SAMSUN, () - SAMSUN'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, anne sütünün erken doğan, zamanında doğan ve hasta bebeklerde farklı salgılandığını belirterek, "Araştırmalarda kız bebek, erkek bebek olmasında bile anne sütünde değişiklikler oluştuğu ifade edilmektedir" dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Bektaş, anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu ifade etti. Anne sütünün mutlaka bebeklere verilmesi ve heba edilmemesi gereken bir besin olduğunu anlatan Uz.Dr. Bektaş, "Anne sütünün özelliği erken doğan bebekte, zamanında doğan bebekte, hatta hasta bebekte farklı salgılanır. Vücut bunu otomatik olarak ayarlar. Hatta beslenme öncesi ve sonrasında dahi farklılık vardır. Eğer bebeğiniz 28-30 haftalıksa salgılanan anne sütü daha besleyicidir. 40 haftalık bir bebekte ise anne sütü daha farklıdır" diye konuştu.
Anne sütünün emzirmenin en başında daha açık renkte, kıvamı daha sıvı olduğunu söyleyen Uz.Dr. İsmail Bektaş, "Emzirmenin sonuna doğru ise bebek biraz daha yavaşlayarak emmeye başlar. Anne sütü daha koyu sarı kıvamlı hale gelir. Hatta yeni araştırmalarda gerçi hayvanlar üzerinde yapılmıştır ama kız bebek, erkek bebek olmasında bile anne sütünde değişiklikler oluştuğu ifade edilmektedir" dedi.

Uz.Dr. Bektaş, bebeklere anne sütünün 2 yaşına kadar verilmesini önererek, "Bebeğin beslenmesinde en doğal, en doğru olan süt onun annesinin sütüdür. En uygun beslenmedir. Bebeğin bağışıklık sistemi gelişmediği için mikroplara karşı savaşması gerekir. Bunu anne sütüyle başarabilir. Savunma faktörüdür. Anne sütü bebek için koruyucudur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.