Uzmanlardan güneş kremi uyarısı | Tam koruma sağlamaz

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, güneş kremlerinin zararlı ışınları süzdüğünü, ancak tam olarak koruma sağlayamayabileceğini söyledi

04 Ağustos 2015 Salı 11:59
Uzmanlardan güneş kremi uyarısı | Tam koruma sağlamaz






Uzmanlardan güneş kremi uyarısı | Tam koruma sağlamaz

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, güneş kremlerinin zararlı ışınları süzdüğünü, ancak tam olarak koruma sağlayamayabileceğini söyledi.

Aşrı sıcakların etkili olduğu bu günlerde sokağa çıkmak zorunda kalan ve rahatsızlıkları bulunanlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Turgut Özer, güneşe duyarlılığı olan kişilerde bazı romatizmal hastalıkların vücutta kabarma ve sivilce görülmesiyle saptandığını söyledi. Prof.Dr. Özer, "Güneşe çıkınca vücutta kabarma ve sivilceler görülebiliyor. Bu kişiler güneşten korunmalı ve romatizmal rahatsızlık uzman doktorlarca araştırılmalı. Güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı" dedi.

'TEMİZ SU TÜKETİN'
Güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak için kullanılan koruyucu kremlerin tam olarak koruma görevi yapamayabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özer, şunları kaydetti:
"Bu kremler zararlı ultraviyole ışınları süzer ancak tam olarak koruma sağlamaz. Krem sürülmeli ama çok uzun süre güneş altında kalınmamalı, gölgede bulunmakta yarar var. Ayrıca şemsiye kullanılmalı ve şapka takılmalı. Sıcak havalarda susuzluğa da dikkat edilmeli. Güneş çarpması riskine karşı yeterli sıvı alınmalı. Sıcak havalarda salgın hastalık riskine karşı temiz su tüketimi önemli. D vitamini açısından aslında bu mevsim uygun bir dönem. D vitamini almak özellikle çocukların gelişimi ve yetişkinlerin kemik erimesi riskine karşı önemli. Çünkü güneş ışığı çocukların büyümesini hızlandırıyor ve yetişkinlerin bazı romatizmal hastalıklarını engelliyor. Yaz kış güneşe çıkılmalı ancak bu sıcak havalarda güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşe çıkılmamalı."

FOTOĞRAFLI

Son Güncelleme: 24.05.2021 11:05
Anahtar Kelimeler:
Güneş Kremi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.