Zayıflamak isteyen gelin ve damatlar mideye balon taktırıyor

Fazla kilolarından kurtulup, düğünün güzel gelini, yakışıklı damadı olmak için zayıflamak isteyenlerin tercihi, ameliyatsız yöntemlerden biri olan mide balonu oldu.

26 Temmuz 2018 Perşembe 15:20
Zayıflamak isteyen gelin ve damatlar mideye balon taktırıyor






Zayıflamak isteyen gelin ve damatlar mideye balon taktırıyor


Açılan düğün mevsimi ile birlikte evlenmek isteyen fazla kilolu gelin ve damatların düğün öncesi tercihleri arasına, ameliyatsız zayıflama yöntemlerinden biri olan mide balonu da girdi.

Bu sene sağlık turizmi ile Türkiye'ye gelen hastaların yanı sıra ülkemizden de özelikle evlenmek isteyenlerin tercihinin ameliyatsız yöntemler olduğunu söyleyen Lotus Obezite Cerrahisi Kliniği doktoru Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül mide balonu hakkında bilgi verdi.

"Diyet ile istediği kilolara ulaşamayanlara kolaylaştırıcı yöntem"

Obezitenin toplumda yaygınlaştığını ve incelmek için en etkili çözümlerin aranmaya başladığını belirten Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül diyet ile istediği kilolara ulaşamayanlara, kolaylaştırıcı bir yöntem olan mide balonu hakkında şöyle konuştu: " Herkese diyet ve egzersizle zayıflamayı denemelerini tavsiye ediyoruz. Aşırı kilolu olup da diyet ve egzersize rağmen zayıflayamayanlar için obezite tedavisinde ameliyatsız zayıflama yöntemleri de mevcuttur. İşte endoskopik mide balonu yöntemi de bunların etkisi kanıtlanmış ve en sık kullanılanıdır. Hastanede yatmayı gerektirmez, ortalama olarak 10 - 25 kilo kaybı sağlayabilmektedir. Ancak balon tedavisi kalıcı değildir. Takıldıktan 6 ay -1 yıl sonra çıkarılması gerekir. Mide balonu uygulama işlemi endoskopi ile anestezi altında yapılmaktadır.

Mide balonu uygulaması tecrübeli ellerde yaklaşık 15- 20 dakika sürer. Bu süre zarfında mide kamera yardımıyla kontrol edilir ve ayarlanabilir mide balonu mideye yerleştirilir. Ayarlanabilir mide balonları kişinin kilo verme ihtiyacına göre daha az ya da daha çok sıvı ile şişirilerek 6 ay ile 1 yıl arası midede kalabilir. İşlem sonrası hastaneden çıkıp ev istirahatine geçmek mümkündür. Mide balonu taktıranların tarif ettiği gibi işlem sonrasında yaklaşık üç günlük bir alışma dönemi gereklidir."

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül KİMDİR?

Op. Dr. Kaplan Baha TEMİZGÖNÜL; Tıp Fakültesi eğitimini, obezite ameliyatlarının çok sayıda yapıldığı ve Tüp mide ameliyatının Türkiye' deki başlangıç yeri olan Pamukkale Üniversitesi'nde alarak, 2005 yılında eğitimini tamamladı.

2006- 2008 yıllarında özel bir hastanede hekimlik yaparken United States Medical Licensing Examination sınavlarına girdi.

Genel Cerrahi İhtisasını Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2009- 2014 yılları arasında yaptığı esnada laparoskopik cerrahide ağrı konusunda tez yazdı, tüp mide ameliyatları başta olmak üzere çok sayıda obezite ameliyatına, ileri laparoskopi eğitimlerine ve robotik cerrahi eğitimine katıldı.

Mecburi hizmet görevi için Kilis Devlet Hastanesi'nde 2014- 2016 yılları arasında çalışarak savaş cerrahisi yaptı.

Dr. Kaplan Baha Temizgönül evli olup, ileri seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca ve başlangıç seviyesinde Rusça bilmektedir. Tıbbi bilimsel dergilerde çeşitli yayınları mevcuttur.

Asistanlık eğitimi döneminden itibaren obezite cerrahisine, özellikle de tüp mide ameliyatlarına ilgi duyan Dr. Kaplan Baha Temizgönül 2016 yılında tüp mide ameliyatını Türkiye' ye getiren Obezite Cerrahisi Ekibi'ne dahil oldu. Yaklaşık 2 yıl Obezite Cerrahisi Ekibiyle çalıştı ve ayrılarak kendi ekibini oluşturdu. Şu an kurucusu olduğu Lotus Obezite Cerrahi Merkezinde;Diyetisyen, Psikolog, Kişisel Spor Antrenörü ve Plastik Cerrahi çözüm ortağı ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Türk Cerrahi Derneği, Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği (TOSS) ve IFSO (Uluslararası Obezite Cerrahisi Federasyonu) üyesidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.