Zencefil, bal, limon, Gripten koruyan doğal takviye

Uzmanların yoğun olarak tavsiye ettiği zencefil, bal ve limon takviyesi ateşli hastalıklar, boğaz ağrıları ve gribal enfeksiyonlara karşı oldukça etkili. Yapılışı ise son derece kolay

28 Eylül 2014 Pazar 02:02
Zencefil, bal, limon, Gripten koruyan doğal takviye






Zencefil, bal, limon, Gripten koruyan doğal takviye

Zencefil limon bal nasıl hazırlanır, Gribe karşı doğal takviye, Gribe karşı en etkili ilaç, Gribe karşı en etkili doğal ilaç


Havala soğuyor, grip salgınları kapımızı çalmak üzere. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalı bir takviye tarifi gribe karşı vucudun bağışıklık sisteni de güçlendiriyor. Uzmanların yoğun olarak tavsiye ettiği zencefil, bal ve limon takviyesi ateşli hastalıklar, boğaz ağrıları ve gribal enfeksiyonlara karşı oldukça etkili. Yapılışı ise son derece kolay, Şimdiden yapmakta faydası var. İşte o mucize tarif.

Bu günlerde çocuklarınıza bile rahatlıkla verebileceğiniz doğal takviyenin malzemeleri ve hazırlanışı ise oldukça basit

Malzemeler:

1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
Yeteri kadar bal

NASIL HAZIRLANIR

Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin.

Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.

Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.

Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir. Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir.
Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili.

Son Güncelleme: 28.09.2014 02:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.