Zonguldak ve Karabük'te sağlık çalışanlarından protesto

ZONGULDAK ve Karabük'te sağlık çalışanları, Samsun'da Op.Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini 15 dakika iş bırakarak protesto etti.

01 Haziran 2015 Pazartesi 12:40
Zonguldak ve Karabük'te sağlık çalışanlarından protesto






Zonguldak ve Karabük'te sağlık çalışanlarından protesto

Son dakika Zonguldak, Zonguldak ve Karabük'te sağlık çalışanları, Samsun'da Op.Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini 15 dakika iş bırakarak protesto etti.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Gün, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ve kent merkezindeki hastanelerde görevli sağlık çalışanları katıldı. Yakalarına, 'Biz bir aileyiz, şiddeti birlikte yeneceğiz' yazılı kartları takan sağlık çalışanları, sabah 15 dakika iş bıraktı. İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmaları gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanları, daha sonra Op.Dr. Kamil Furtun için 1 dakika saygı duruşundan bulunarak işlerine döndü.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ise 'Sessiz kalma evladına sahip çık', 'Emeğe saygı şiddete hayır' sloganları attı. Saygı duruşundan sonra basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet sarı, üst üste yaşanan olaylar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirdiğini söyledi. Türk Sağlık-Sen Şube Sekreteri Ali Ünal ise devletin çalışanını korumaktan aciz bir hale geldiğini söyledi. Konuşmaların ardından sağlık çalışanları Op. Dr. Kamil Furtun için dua etti. Sağlık çalışanları daha sonra görevlerine döndü.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.