SAPINA KADAR HAYIIIIIR!!!!

Gerginim, agresifim. Ben de Milletvekili olmak istiyorum. Ağzıma geldiği gibi küfretmek ,kameraların önünde mahalle kavgalarına karışmak, birkaç kişiyi tekmelemek , ısırmak istiyorum. Neyim eksikmiş be? Olanlara şöööle bir bakıyorum da  bu iş için fazlam var eksiğim yok. Bence sende düşün yapabilirsin. Kadro sıkıntısı var ama aksiyon dolu, maceralı şahane bir iş. 

Yok ben yapamam deme. Biraz haber izle, gazete oku, beş dakikada istenen kıvama gelmezsen ben de ne olayım.

Bak neler kaçırdık yine. 

TBMM Genel Kurulu’nda çıkan arbede de CHP Milletvekili Şafak Pavey’in protez kolu yerinden çıktı. Hastahanelik oldu. Neden ? Çünkü tartaklandı. Bu sefer erkekler seyretmiş kadınlar çarpışmış. Ne kavgaydı ama…

 İstemez miydin şimdi orada olmak. Valla ben çok isterdim. 
Haydi gel sana bi masal anlatayım.
Bir varmış bir yokmuş.
Bir zamanlar, bundan çoooooooooooook yakın bir zaman önce içinde mutlu insanların yaşadığı , annelerin ağlamadığı , insanların her güne umutla uyandıkları, düşüncelerini söylemekten ,yazmaktan, ölmekten korkmadığı, sokağa her çıkışlarında  ev halkından helallik almadığı bir ülke varmış.
Bu ülkede insanlar iyi eğitim alırlarmış, bilime, sanata, edebiyata önem verirlermiş. Ben, sen, o yokmuş biz varmış. Çocuklar çocuk gibi, kadınlar kadın gibi, erkekler adam gibiymiş. Doğayı severler, üretirlermiş. Vicdanları olan iyi insanlarmış.

Ama yaşadıkları ülke her şeyiyle o kadar güzelmiş ki, komşu olan olmayan bütün ülkelerin gözü yıllllaaaaaardır bu ülkenin topraklarındaymış. 
Derken öyle böyle şöyle, nasıl olmuşsa olmuş ülkede yönetim değişmiş. Ufak ufak hayat ta değişmeye başlamış. Daha ne olduğunu anlamadan bir bakmışlar, artık, mutlu uyanmıyorlar, korkuyorlar, konuşamıyorlar, yazamıyorlar, üretemiyorlar, eğlenemiyorlar. Paralar suyunu çekmiş, değerini kaybetmiş, malları güvende değil,hukuk çökmüş,  ahlak çökmüş, çocukları güvende değil, eğitimleri evde aldıkları kadar, öğretimleri zaten yalan olmuş.İnsanların beyninde bir tilki, bir kalk gidelim diye, bir bok yeme otur diye kulaklarına fısıldar olmuş. 

Ve bu insanlar bir gün öğrenmişler ki iş iş geçmeden son bir defa onlara soracaklarmış. Köprüden önce son çıkış yani. Bu düzene çomak sokma hakkın hala olsun mu yoksa koy ver gitsin mi ?

Haaa şimdi vakti geldiğinde soruyu dikkatli oku ama
Unutma.. BU BENİM diyeceğin bir vatanı hak ediyorsun. Neysen, kimsen , ne şekle düşünüyorsan saygı duyulmayı hak ediyorsun. Maymundan mı geldin Adem’den mi geldin nerden bilmem ama nereden geldiysen insansın işte. İnsan gibi yaşamayı hak ediyorsun. Bak darmadağın oluyoruz, tek hücreli canlılar bölünerek çoğalır , ülkeler değil.

HAYIR dersen hala şansın var. Sen güzel günler gördün. Bırak çocuklarının da bu gidişe dur deme umudu olsun. Vaktin varken Persepolis’i oku, seyret. Bir araştır, sor , dinle. Boru değil, rejim değişikliği… daha soruyu anlamadan cevabı doğru verebilir misin? Hadi bu defa sana dikte edileni doğru bulduğu yap. 
Benim doğum mu ? Az bile , kifayetsiz , ama şimdilik sadece sapına kadar HAYIR.
İyi haberler, güzel anılarla hatırlanacak muhteşem bir hafta sonu olsun.
Bihter Bangı
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.