Saraçoğlu’nda kocaman bir güneş doğdu

   Bol kırmızı kartın olduğu bir Fenerbahçe,Beşiktaş derbisi izledik.

   Maçtan önce Fenerbahçe için maçın ayrı bir önemi vardı.Geç gelen transferler ile takım istediği sonuçları alamıyordu.Takım uyumu için zamana ihtiyaçları vardı,ancak lig maratonu  da 5 haftayı geride bırakmıştı.Ve Aykut Kocaman ve talebelerinin lig karneleri zayıftı.Evlerinde oynadıkları Trabzonspor maçını berabere iyi ve güzel futbol oynadıkları Başakşehir maçını ile kaybetmişlerdi.Kendi evlerinde son 7 maçı kazamamışlardı.Beşiktaş maçı bir bakıma dönüm noktasıydı.Ya kazanıp lig yarışına ortak olacaklar ya da kaybederek bir bakıma lige erken havlu atacaklardı.

   Rakip Beşiktaş son iki sezonun şampiyonu ligde maçlarını kazanmış ve üstelik avrupada da başarılı sonuçlar almış oturmuş bir takım.Maç başında da maçın kesin favorisi.

   Bu şartlar altında bu akşam Fenerbahçe-Beşiktaş karşı karşıya geldiler.

   Maçın başında stadı tamamen dolduran sarılacivertli taraftarlar adeta takımlarını moral açıdan 1-0 önde başlattılar.Aykut Kocaman Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş.Herşeyden önce Şenol Güneş’i çok iyi analiz etmiş.Şenol Hoca’nın Fenerbahçe ile bugüne kadar Fenerbahçe’nin evinde oynadığı maçlarda galibiyeti yok.Bu durum Şenol Güneş’i çok etkiliyor.

   Maça dönecek olursak Fenerbahçe oyuna baskılı başladı.Oyun üstünlüğünü ele aldı.Defansta Isla Caner Erkin’e top göstermedi.Caner her zaman severek yaptığı ileri çıkışlarda Isla engelini aşamadı.Neto oyunda kaldığı sürece çok başarılı oynadı.Mehmet Ekici oyuna ayrı bir güzellik katıyor.Oyunda kaldığı ilk yarı boyunca Fenerbahçe’yi ileriye çıkmasında son derece önemli rol oynadı.Janssen her geçen gün daha iyiye gidiyor.Fenerbahçe uzun zamandır aradığı golcüsünü nihayet buldu.

   Beşiktaş’da Şenol Güneş’in bu stresi takımın tamamına yansımış.Başta Caner olmak üzere,Oğuzhan,Quarema seyircinin tezahüratı altında daha da sinirlendiler ve adeta takımlarını yaktılar.Ve bu stresli oyun bildiğimiz Beşiktaş yerine beraberlik alalım yeter,atarsak da atarız oyun anlayışı mağlubiyetin baş sebebi oldu.Bir lafımızda Şenol Güneş hocaya.Hocam yakıştı mı sana sahada yaptıkların.Sen ki senelerin tecrübeli hocasısın.Hakemlerle neden uğraşıyorsun.Yakıştı mı sana hocam hakemle uğraşmak.Hakem tarafından tribüne yollanarak takımını sahada bir bakıma eksik bıraktın.

   Beşiktaş bu akşam sadece derbi kaybetmedi.3 önemli oyuncusunu da kırmız kartla kaybettiler.Ve muhtemelen Şenol hocada ceza alacak.

   Aykut Kocaman Saraçoğlu Stat’ında bu akşam Kocaman bir Güneş olarak hem kendisi hemde Fenerbahçe yeniden doğdular.Haklı bir galibiyet aldılar.Bu Fenerbahçe’ye iki hafta daha lazım.İki haftadan sonra ligin en kuvvetli şampiyonluk adayı olurlar.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.