“Ticarette kâmil değilsen yalnız başına dükkân açma; yoğrulup kemale gelinceye dek birisinin hükmü altına gir!”
                    Hz.Mevlâna

 


Görkemli bir dernek doğuyor. Adı, SELSİAD; açılımı Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği. Geçtiğimiz hafta derneğin ilk toplantısında bulundum. Toplantıda gerek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Kolat’ın, gerek Dr. Seyit Karaca’nın açılış ve panel konuşmalarını dinlerken zihnimdeki ilk çağrışımlar; XIII. yüzyılda, Anadolu’da Türkler tarafından kurulmuş olan, hatta temelleri M.Ö. 1000’li yıllara kadar inen, “Ahîlik Teşkilatı” oldu. Zira Anadolu’da ilk Ahî zâviye evlerinden dört adedi Konya’da kurulmuştu. Bu, Konya’nın o yıllardan beri ticarette önemli bir potansiyele sahip olduğunun göstergesidir. Diğer yandan dikkatten kaçmaması gereken bir nokta ise Türklerin Anadolu’da bin yıldan fazla bir zamandır varlığını korumasındaki sırrın, Ahîlik anlayış ve prensiplerine uymalarından, sanat, zanaat ve ahlâkın ahenkli birleşiminden ileri gelmiş olmasının bilinmesi ya da unutulmaması gerektiğidir.
Misyon ve vizyonlarını anlatırlarken kendi adıma en takdir ettiğim tümceleri, “Asla siyasi bir kavganın içine girmeyeceğiz, siyasi kaygılarla hareket etmeyeceğiz”, “Amacımız, Konya’nın ekonomik anlamda daha da ilerlemesi, işadamlarının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, olumlu icraatların desteklenmesi…”, “Kültüre de önem vereceğiz”  şeklinde açıklamalarıydı.
Seçkin, çalışkan, kendi meslek ve işlerinde kariyer olma nitelik ve özelliğini emek ve çabalarıyla hak etmiş ve bunları yarınlar için hazırlamış olan, ayrı ve farklı kesimlerden gelen ama aynı hedefe kilitlenen bir topluluk SELSİAD… Konya adına umut ve heyecan verici…
Baş döndürücü bir gelişme ve atılımla Türkiye’nin gündemine oturan Konya’mız, tarımdan sanayiye; üniversitelerinden kentleşmenin vizyoner görkemine dek ilklere imza atarken, Konya’mızın eşsiz kültür ve medeniyet mirası üzerine kurulan bir dernek SELSİAD…  
Tarihin kavşak noktalarından bugüne gelen Selçuklu medeniyetinin farklı onur ve gururunun simgesi olan Konya’mızın, başarı ve atılımlarının yankılarını böyle bir dernekle taçlandırması ümit ve dileğimizdir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.
Derneğin öncüleri olan, böyle bir oluşumu, yılların deneyim ve hazırlığının ciddi bir özeti olarak kamuoyuna çıkan Konya ekonomik hayatının başarılı işadamları, SELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı; İsmail Hakkı Kolat, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdullah Özbey, Seyit Karaca, Ömer Faruk Meydan, İbrahim Azman, Ali Dutak’ı tebrik eder, attıkları bu önemli adımın ülkemiz için, Konya’mız için, kendileri için hayırlara vesile olmasını dileriz.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.