SEN  NE YEMEDİN ????
ŞŞŞŞttttt.
Ammannn erkekler anlamasın.
Öyle güzel bir oyun oynayalım ki , hem adamların topusu merakından çatlasın , hem biz de süper bir FARKINDALIK yaratalım. Onlar da FARKINDASIZ kalsın. 
Hem meme kanserinden onlara ne ki canım ,  onların memesi mi var ? Düğme gibi bir şey , ordan kanser manser çıkmaz.Karılarının ,analarının , sevgililerinin de memesi yoktur zaten. 
Ne gerek. 
Hem meme çok ayıp bir şey. Bir tek biz biliriz. Yeter ki kaç haftadır ne yemediğimizi şöyle bir güzel facebook ta paylaşalım. Ohhh gelsin bir farkındalık , gelsin bir mutluluk , bir rehavet , bir keyif ……. 
Kardeş kime ne ki senin kaç haftadır ne yemediğinden? Yani bu farkındalık zincirini nasıl oluşturacaksın benim  beynimde. Elif üç haftadır domates yememiş , Yeşim patlıcan , Deniz patates , Eeeeee   Ayşe de mango yememiş. O zamaaaaaaannn ….
Haaaaaa buldum. MEME KANSERİ .
 YAŞASIIIIN bende farkındayım. 
Bak bacım olay nasıl gelişiyor anlatayım. Plajda şezlonglara uzanıp güneşlenen bir grup insan , tabii ki de ellerinde smart telefonları , whatsapp , facebook , instagram , Allah ne verdiyse incelemekteler. Ne yalan söyliyim aynen bende böyle yapıyorum.Zaten sende bunu kullanıyorsun.Derken biri ‘’Melis üç haftadır muz yememiş’’ diye yüksek sesle okuyor. Bir gülüşmeler , bir kikirdeşmeler ….Sonra Elif’in domates yemediği çıkıyor ortaya. Sonra ne ki şimdi bu geyiği dönmeye başlıyor. Biri Somali’de ki aç çocuklara mı gönderme mi var diyor , diğeri mülteciler mi acaba diyor , erkekler  ise tamamen özel hayattan tahminlere gark olurken , kızlardan biri en doğru tahminle yine meme şeysidir diyor . Garsonun bir şey daha içer misiniz sorusuyla bu konu kapanıyor , bitiyor , gidiyor.
 Ne diyelim oldu galiba bayağı bir farkındalandılar.
Zaten her şeyimiz alıntı çalıntı ya şüphelendim tabi bu ne saçma sapan şey diye, yap sen de yaaa ,dön bir bak şu işin orjinali neymiş diye, bir mantık ara. Bak ben yine duramadım baktım hemencecikte buldum. 
 Bunun orjinali "i am x weeks and i am craving for y" yani türkçeye çevrilince şöyle anlaşılıyor. "x haftayım ve canım fena halde y istiyor" direk çevrilişi bu ancak şu manayı veriyor: "x haftalık hamileyim ve y aşeriyorum" evet olaydaki püf noktası bu. Facebookta statü mesajlarına bakıp "hadi canım herkes mi hamile olmuş?" deyip merak etmeniz gerekiyor falan filan. 

Ancak arkadaşın biri , artık ingilizcesi  mi yoksa ve zekası mı yetmediğinden bilinmez  böyle çevirmiş Belki de  "Aaaa ne ayıp öyle hamile iması yapılır mı" ben bunu sarma, simit , domates yapayım Türk işi olsun demiştir .Ulan bir şey yapıyorsun bari doğru düzgün yap.Amacına uygun yap. Amacından saptırıp sarma yemedim, içli köfte yemedim demenin ne manası var? Grrrrrrrr.
Herkes kadar hatta biraz daha fazla bir meme kanseri riski taşıyan bir kadın olarak , biraz da empati yapmaya çalışarak diyebilirim ki  ‘Eyyy kadınlar ! Bu ve bundan önceki dalga geçer gibi  sütyen rengi statülü farkındalık oyunlarınız benim canımı sıkıyor’.
Çok farkındalık yapmak isteyen , bu konuda bilgi paylaşsın , anı paylaşsın , erken tanı , kendi kendine yapabileceğin  kontroller , düzenli yaptıracağın kontroller , ne yemeli , ne giymemeli ….gibi
Mesela ;
Tüm kanser hastalarının  senelerce kullanması gereken Tamoxifen adlı ilacın piyasada bulunmamasını paylaşın ki işe yarasın.
TAMOXIFEN PİYASADA YOK.. 
Hadi bir farkındalık da benim uzmanlık alanımdan gelsin .Buyrun size meme kanseriyle ölümüne savaşan besinlerin listesi , tabi yersen ☺
Yağlı balıklar
Çünkü  Omega-3  ve D vitamini 
 Yeşil çay
Çünkü  antioksidan 
Lahanagiller
BROKOLİ, karnabahar, beyaz ve kara lahanalar
Baklagiller
Çünkü lifli 
Yulaf ezmesi
Ceviz
ve
Meyveler
Özelliklede canlı renkli meyveler; (çilek, portakal, kırmızı üzüm ve yaban mersini gibi)

Ve sigarayı bırak !!
Ve arada birde olsa güne mutlu başla !!
Ve çevir kafanı tekrar bak güzel yerlerinden hayata!! Korkma boynun acımaz. Pollyanna’nın bile canı acımadı ☺ ve kanserden de ölmedi .

Bihter Bangı
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.